Најновије

РЕВОЛТИРАНИ МЕШТАНИ БЛОКИРАЛИ ПУТ И ПРУГУ У НИШУ! После стравичног судара воза и аутобуса ово су њихови захтеви! (ВИДЕО)

Мештани села Доње Међурово, где је у судару воза и аутобуса погинуло петоро људи, блокирали су пут и пругу. Њима су се придружили и мештани још два околна села - Ново Село и Чокот, а грађани кажу да ће се сваке недеље у исто време окупљати и блокирати пут и пругу док се не испуне њихови захтеви. 

Судар воза и аутобуса надомак Ниша (Фото: Јутјуб)

Драган Ранђеловић, један од мештана, каже да су приморани на протест, пошто њихови апели претходних деценија нису резултирали постављањем рампе. 

- Обраћали смо се и Железници и локалној самоуправи. Локална самоуправа је немоћна, док је Железница одговарала да немају средстава за рампу. Питам се да ли су ови животи довољни да се постави рампа - рекао је Ранђеловић.

Петоро људи је погинуло док је тридесетак задобило лакше и теже повреде у саобраћајној несрећи која се догодила на пружном прелазу у Доњем Међурову код Ниша када је воз ударио аутобус.  Пружни прелаз био је обележен вертикалном сигнализацијом, али није имао рампу.

По један железничар непрекидно дежура на пружном прелазу у Доњем Међурову, где је погинуло петоро људи када је воз ударио аутобус, и они воде рачуна да возила безбедно пређу преко пруге. 

Ненад Станисављевић из "Инфраструктуре железнице Србије" рекао је да су дежурства уведена од јуче и да ће трајати све док се не заврши модернизација пруге од Ниша до Брестовца. 

- Од јуче, 22. децембра, увели смо неприкидно дежурство железничких радника на овом путном прелазу. Железничари воде рачуна да друмска возила сигурно и безбедно пређу преко пруге - рекао је Станисављевић. 

За модернизацију пруге Ниш - Брестовац, подсећа, Влада Србије већ је издвојила новац, а након реконструкције безбедност на свим пружним прелазима на тој деоници биће подигнута на виши ниво. 

Петоро људи је погинуло док је тридесетак задобило лакше и теже повреде у саобраћајној несрећи која се догодила на пружном прелазу у Доњем Међурову код Ниша када је воз ударио аутобус.

Стравична трагедија погодила је Индонезију. Број погинулих у цунамију расте из минута у минут. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте језиву несрећу која је Србију и град Ниш завила у црно

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА