Најновије

КАД ЈЕ КНЕЛЕ УВУКАО ТРЕНЕРКУ У ФАРМЕРКЕ, УМРО САМ ОД СМЕХА! Београдски плејбој испричао све о ноћи кад су и како настали дизелаши

Мода дизелаша окупирала је деведесетих прво Београд, а потом и целу Србију. Прихваћена је одмах чим се појавила, али мало ко зна причу која се крије иза стављања дуксерица, тренерки (често и јакни) у фармерке. Скоро 30 година након тог времена које сви памтимо, један од најпознатијих београдских плејбојева, Виктор Вићенцо Туфегџић, испричао је како су се једне ноћи на истом месту нашла два пријатеља: Александар Кнежевић Кнеле и Игор Рамовић Рамке. Тако је све почело.

Кнеле (Фото: приватна архива)

- Значи, ја долазим испред "Фреске" (кафић), гледам кога има, здраво, здраво… Наилази неки мој друг, каже: "Где си Вићенцо, ево брат да ти донесе гардеробу за тебе". И узмем ту два каиша "Нанибон", то су тад била уметничка дела, скроз метални, лепи… И два пара фармерки ми да, "дизел"! То је тада тек изашло. У том тренутку наилазе покојни Кнеле и покојни Рамке, моји другови и виде то и моле ме: И дај нам и дај нам - присећа се Вићенцо.

- И ја њима дам, ми смо тад били друштво, нема моје-твоје, живели смо сви к'о један, ту нема приче никакве. И ја им то дам и они оду тамо иза галерије, пресвуку се, пробају, обуку фармерке и ставе те каишеве. И сад оне тренерке што су носили, пребаце преко фармерки и нити се види "дизел" етикета, нити се види онај каиш. Тотално нема никаквог ефекта, као да су обукли обичне панталоне и као да немају каиш - додаје, а потом изговара кључне информације.

- Мали Рамке се сети и увуче тренерку у фармерке и избаци каиш. Значи, то се добро сећам к'о да је јуче било! И Кнеле га гледа и каже: "Браво"! И он увуче исто. Ја кад сам их видео, умро сам од смеха. Ја сам се прво бунио, кажем: "Како бре можеш тако, па то никад нико није видео у животу"! После сам чуо да су неки јакне и капуте увлачили у фармерке, као да их престигну!

После су отишли код фризера.

- Ја им кажем да им са машиницом направи неке муње, па са стране их ошиша на ћелаво, а горе остави… Мени је то било безвезе, али су они то волели. Фризер је знао за те фризуре и он је мени то предложио и рекао да је то модерно и да се тако носи у свету. Стварно је умео добро да шиша и то је изгледало лепо… мислим као мода! Онда је дошао неки наш трећи другар и рекао да је имао неки проблем у Земуну или на Новом Београду и да се договорио са тим људима са којима је имао проблем да се то вече нађу на неком сплаву. И отишли су тамо. Кад су се појавили, то је било и као појава шокантно.

Те ноћи је цео Београд био на том сплаву и сви су гледали у њих, меморисали како су они били обучени и ошишани. Већ су уважавали Кнелета као мангупа, као име на асфалту и они су одмах почели тако да се облаче.

- То је одмах попримило талас навиђених размера! Тако је почела мода дизелаша! Покојни Кнеле и покојни Рамке су то пласирали. Будите сигурни да је тако, немојте да вам неко прича бајке - закључио је Вићенцо.

За Игора Рамовића шира јавност је чула 2013. када се за њега удала певачица Гога Секулић. Недељу дана касније, Рамке и Гога су сазнали да он болује од рака. Два месеца касније, Рамовић је преминуо у 41. години.

Мистериозни објекат снимљен како лебди изнад америчког министарства одбране. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА