Најновије

АМЕРИКАНЦИ ОПЕТ МУТЕ НЕШТО ОПАСНО: Подигли две војне базе близу Сирије!

Америчка војска успоставила је две нове базе дуж ирачко-сиријске границе, известила је у уторак турска државна агенција Анадолија. Позивајући се на ирачког званичника, агенција Анадолија каже да је америчка војска успоставила две базе у западном делу Ал-Анбара.

Амерички војник (Фото: Јутјуб)

- Америчка војска је подигла два нова војна објекта у ненасељеним деловима покрајине - рекао је Фархан ал-Дулеими, члан привременог Савета Анбара.

Прва база, рекао је он, постављена је у северном поддистрикту Румане (у анбарском округу Ал-Каим) близу сиријске границе, отприлике 360 километара западно од главног града покрајине Рамади.

Друга база, додао је он, постављена је источно од града Ал-Рутбах, отприлике 310 километара западно од Рамадија и мање од 100 километара од сиријске границе. Према Ал-Дулеимију, ове две базе имају за циљ да помогну ирачким снагама да "осигурају границе земље и спрече инфилтрације терористичке групе Исламска држава".

- Велике групе америчких војника тренутно су смештене у две базе, заједно с беспилотним летелицама и другом опремом - рекао је Ал-Дулеими без објашњења.

Од Путиновог суперубице нема спаса. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Евакуација америчке војске из војне базе Ал Танф

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА