Најновије

ДОСАД НЕВИЂЕНО! Тома Фила открио мрачне тајне Ђинђића, Слобе, Легије и Аркана!

Чувени београдски адвокат Тома Фила, који је нимало случајно добио надимак "ђавољи адвокат", открио је до сада непознате детаље о контактима са Слободаном Милошевићем, Мири Марковић, Милораду Улемеку Легији, Жељку Ражнатовићу Аркану и многима који су деведесетих ведрили и облачили на овим просторима. Посебно су занимљиве приче о Милошевићу, који је, каже, наређења издавао директно и никад не би послушао нешто што би му рекла Мира.

Тома Фила (Фото: Јутјуб)

- Петак по подне, суботом и недељом они су били сами, посвећени једно другом, и у понедељак око пола 11 су били састанци код њега у Вили Мир и никада ниси знао шта ће да се деси. Тако је постављен и Карић за министра, јер је тако Слоби пало на памет. Звали су га "црни понедељак" - наводи Фила.

Додаје и да је Мира била одлична пријатељица са Славком Ћурувијом у једном периоду.

- Ћурувија и она су били велики пријатељи, а после је пао у њену немилост. У то време Телеграф није плаћао рачуне за штампарију, окрене Мира телефон и нареди да се штампа и Телеграф је наставио да излази захваљујући њеној интервенцији - објашњава Фила.

Према његовим речима, Мира је покушавала да се уплиће у државне послове, али јој то није полазило за руком.

- Имао сам спискове и знао сам где иду тачно Срби из Вуковара по Србији, а она је имала идеју да треба да их све пошаљемо на Косово како би побољшали стање. Пазите, ја да њих убедим да населе Косово, чиста глупост, ја сам Мири рекао да нећу то да изговорим ни мртав - сећа се Фила те закључује да је консензус у овој земљи да се Мира никад не врати.

Ђинђићу не праштам намештање љубавница

Убијени премијер Зоран Ђинђић пао је у немилост кад је почео да прича о Косову, тврди Фила и додаје да нема лепо мишљење о Ђинђићу јер га је изневерио у неколико наврата. Легија и његова екипа посумњали су да је план Зорана Ђинђића био да се они отерају у Хаг. По речима овог адвоката, то је разлог што је премијер убијен.

- Ђинђић је радио по налогу Карле дел Понте, тражена је анализа понашања припадника ЈСО, Легије и осталих, у косовској епопеји, како би им извукли нешто да могу да их оптуже. Наредио је и да ме 2000. и 2001. године прислушкује Државна безбедност и ја то разумем, имао сам контакте са важним људима, бранио сам Слободана Милошевића и Николу Шаиновића, али највише ме заболело кад сам сазнао и да сам фотографисан, праћен, нема због чега другог него за уцењивање. Па тако, сликају ме поред неке жене и после могу да кажу: "Е, то је Томина љубавница". Не могу то да му опростим - прича Фила те додаје да није сигуран ни да је Ђинђић имао чисте руке код разних приватизација.

Хашка тортура гора од батина

Слободан Милошевић би живео хиљаду година да га нису изнуривали у Хагу, објашњава Фила.

- То је горе од батина, изнурујеш човека гомилом папира, читањем, па кад спава, пробудиш га светлом. А да су га тровали, не верујем - поручује Фила.

У Дејтону је понуђено решење Косова Милошевићу, али он није хтео да се говори о томе.

- План је био за шест месеци референдум, значи у време Дејтона за пет, шест месеци бисмо ми изгубили Косово да је Милошевић прихватио. Американци су хтели цело Косово према границама које су и сад зацртали, значи да Панчићев врх припада Косову. И од тада почиње његов пад - објашњава некадашњи Милошевићев адвокат.

Такође, у Рамбујеу су били тимови америчких адвоката који су проучавали како да српску страну преваре на свакој запети.

Маркови милиони и Маријино растројство

Адвокат истиче да је Милошевић делом ослабљен због понашања чланова породице, пре свега ћерке Марије, која је била у нервном растројству.

- Те ноћи кад су хапсили Слобу, Марија у потпуном нервном растројству наговара оца да треба да се убије. Рекла му је: "Како смеш да дозволиш да те хапсе, ти си величина". Слоба није ни реч рекао, Марију никад нису могли да контролишу, а ми смо гледали одакле извуче тај пиштољ - сећа се те вечери Фила.

Марка Милошевића је, истиче, у кривичном поступку против Слобе споменуо Михаљ Кертес, али је после променио исказ.

- Био је споменут око милион и по марака које је наводно Марко узео и отишао за Русију, затим да је држао оне фри-шопове, шверцовао... Не знам стварно шта је од свега тога истина - додаје Фила.

Само је Легија пио виски код Аркана

Бивши командант Црвених беретки Милорад Улемек Легија, који је осуђен за убиство Зорана Ђинђића, према речима Филе био је Арканов послушник.

- Аркан је био главна фаца, а Легија његов послушник, једини човек који кад дође код Аркана пије виски - каже Фила.

Занимљив је, истиче Фила, детаљ то што Легијину кућу након Шилерове нису рушили.

- Вила у Шилеровој је срушена зато што су сумњали да се у тим зидовима налазе прислушни и видео-уређаји који су забележили буквално све који су тамо долазили, а долазили су сви. Кад су срушили кућу, видели су да је то најобичнија глупост, па зато Легијину после нису рушили. Циљ је био да се уклоне сви трагови оних који су били у контакту са њима - наводи Фила.

Доланц фамозна екипа за убијање

Стане Доланц (Титов блиски сарадник, савезни секретар за унутрашње послове СФРЈ до 1984. и потпредседник Председништва СФРЈ до 1989. године) формирао је групу криминалаца који су убијали по целој Европи.

- Убијали су политичке противнике, Шиптаре у Бриселу, Хрвате... То су били класични криминалци који оду тако на пет, шест година на издржавање казне у Забели и ови их позову, питају их да ли хоће да убијају за наше, а за то време издржавање казне тече, а они нису у Забели. Аркан је био у тој групи - прича Фила.

Познати адвокат истиче да је Жељко Ражнатовић радио за Државну безбедност.

- Имао је ону дозволу за ношење оружја. А то препознајете тако што дозволу иначе издаје МУП, а Доланчевој групи дозволе је издавао кабинет министра унутрашњих послова. Имали су по десетак пасоша који су били у исто време и истинити и фалсификовани... Фотографија је оригинална, приближно је тачна година рођења, сви пасоши су заведени у МУП, али нема пратеће документације - личне карте и извода из матичне књиге рођених. И онда не могу да их провале кад их, примера ради, ухапсе у Минхену - објашњава Фила.

Приштина креће у нову борбу, војни аналитичари у неверици. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Да ли је даље комадање Србије реална претња / Како су нас ЕУ и САД лагали 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА