Најновије

А СРПСКЕ ЗАСТАВЕ? Влада ЦГ усвојила амандман о симболима страних држава

Црногорска влада подржала је амандман на основу којег ће и физичка лица на свим јавним местима моћи да истакну заставу, грб или симбол друге државе без санкционисања.

Црна Гора (Фото: Јутјуб)

Амандман је поднео потпредседник Скупштине и посланик коалиције Албанци заједно, Генци Ниманбегу, који је предложио да се избрише члан који прописује да ће физичко лице које учини тај прекршај бити кажњено новчаном казном од 100 до 500 евра или казном затвора до 30 дана.

"Узимајући у обзир да је Црна Гора препозната као мултиетничка и мултикултурална, као и туристичка држава, где су сви грађани слободни и равноправни, без обзира на верску, националну и политичку припадност, и да се током и ван сезоне истичу заставе страних земаља, сматрамо да ће се на овај начин избећи дискриминација физичких лица која истичу заставу, грб или симбол друге државе на јавном месту", наведено је у владином образложењу, пренео је портал Аналитика.

Подсећамо да је због закона о истицању симбола страних држава у Црној Гори кажњено више страних и црногорских држављана, највише због истицања српске или руске тробојке на јавним местима. Најскандалознији случај је био уклањање српских тробојки на свадби у Колашину 2015. године.

Како је Приштина поново ударила на Београд, погледајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кажњавање у ЦГ за непоштовање заставе и химне

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА