Најновије

Бивши шеф америчке Стратешке команде признао: САД су потпуно незаштићене од руског „Авангарда“

Бојева глава стратешког ракетног система „Авангард“ у стању је да лети и 27 пута пржбе од звука - изјавио је Јуриј Борисов, заменик министра одбране Русије.

Хејтен (Фото: Јутјуб)

Додатно је указао: „Последња тестирања су показала да може да достигне брзине блиске 30 Маха. Око 27 Маха чак је додатно убрзао“.

Борисов посебно наглашава, намењујући своје речи понајпре водећим силама Запада:

„Авангард при таквим брзинама није у стању да обори ни једна постојећа антиракета!“

По његовим речима, „Авангард“ се од свих постојећих ракетних система у свету разликује по томе што „нико не може да предвиди где ће се он налзити већ у наредном тренутку:

„Он је у стању да непредвидљиво маневрише, тако да фактички своди на нулу могућности сваке противракетне одбране. Веома га је тешко открити, а још теже оборити“.

Амерички генерали, експерти и медији су се – управо због овога – поприлично узбодили и узбунили.

Бивши шеф Стратешке команде САД Џон Хејтен био је више него јасан:       

„Ми тренутно немамо заштиту од тог оружја. Авангард може да носи и нуклеарну бомбу, а неприхватљиву опасност представља и могућност да се пресретне и уништви свака друга таква ракета.

Утицајни и реномирани лист National Interest објавио је: „Амерички војни експерти мрачно оцењују способвности САД да се носе са таквим ракетама. Русија је са Авангардом претекла и САД  и Кину у области хиперсоничног наоружања“.       

Washington Examiner је објавио да „Авангард“ превазилази могућности свих америчких хиперсоничних ракета.

Ово издање наглашава: „САД би вероватно победиле у нуклеарном рату са Русијом, али би погибија цивилног становништва била ужасна јер би наша ПРО била уништена руским ракетама“.       

Телеканал CNBC упозорио је: „Руски хиперсонични систем пробија чак и најмодерније системе ПРО. Додатно је лоше што ће та ракета ући у наоружање руске армије већ у 2020-ој“.

Уредник московског војног магазина „Арсенал Отечества“ Алексеј Леонков процењује да ће „Авангард“ бити важан адут руске доктрине сусретног удара:

„Американци су били испред нас у формирању противракетне одбране. Али, `Авангард` све мења. Тај систем је супериоран свакој ПРО и зато ће са њим бити успостављена равнотежа и повраћена стратешка стабилност“.

Погледајте ОВДЕ какве тенкове Турци спремају за офанзиву на Сирију! 

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА