Најновије

ДОДИК: Нема уласка у НАТО

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да представници политичког Сарајева могу да причају шта хоће, али да неће бити ништа од уласка у НАТО, јер Српска има резолуцију о војној неутралности које се придржавају њени представници у заједничким институцијама.

Додик (Фото: Јутјуб)

Додик је рекао да је српски народ, дошавши у позицију да одлучује о себи, рекао да неће у НАТО из низа разлога, међу којима је најважнији "што су бацали бомбе на нас".Он је навео да ни НАТО не треба подељена земља, а да хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић прикрива свој став, говорећи да неће подржати избор Зорана Тегелтије за председавајућег Савета министара уколико се настави кочење уласка БиХ у поменути војни савез.

Додик је оценио да Комшић, због немогућности формирања власти на нивоу Федерације БиХ и БиХ, тако делује да би покушао да купи неки поен код странаца.

Он је изјавио да је и на недавном састанку са замеником америчког државног секретара Џоном Саливеном рекао да у БиХ нема консензуса за НАТО.

- Та одлука се не може донети и јасно је то и Комшићу, коме бих поручио да је мени најмање стало да БиХ функционише. Прикупљам напор да нешто урадим на том плану као председавајући Председништва, али мој политички став није усмерен у том правцу, већ имам обавезу да се тамо по закону појавим - рекао је Додик. Он је рекао да је симптоматично да Комшић и остали стално говоре да воле БиХ, па онда не желе да се у њој изабере власт.

Хрватски члан Председништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да ће кандидат за председавајућег Савета министара Зоран Тегелтија (СНСД) добити његову подршку за именовање на ту функцију ако прихвати одлуку Председништва БиХ у вези са Акционим планом за чланство (МАП) БиХ у НАТО.

Иначе, седница Савета министара је прекинута и заказана за 10. јануар.

"Затегнућемо конопац"

Председник СДА БиХ Бакир Изетбеговић изјавио да ће видети да ли ће та странка "затегнути конопац" када је реч о подршци именовању Зорана Тегелтије за председавајућег Савета министара.

- Да ли ћемо подржати Тегелтију? Видећемо да ли ћемо затегнути тај конопац. Ред је на Србина, СНСД је победио, Милорад Додик седи у Председништву, мислим да сам вам наговестио одговор - рекао је Изетбеговић.

Историчар тврди да су Хрвати измислили буну као пандан Косовском боју. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милорад Додик о случају Драгичевић и тужилаштву

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА