Најновије

ТАЧИ ПОНОВО ПРОВОЦИРА: У Београду "нашао" убице Ивановића?!

Председник Србије Александар Вучић затражио је од Хашима Тачија да каже имена убица Оливера Ивановића, ако већ тврди да су у Београду, или да престане да лаже.

Тачи (Фото: Јутјуб)

 Ако су у Београду, а ви спроводите истрагу, мораш да кажеш њихова имена, а ми ћемо их ухапсити - рекао је председник Вучић за РТС поводом Тачијеве изјаве да су Ивановићеве убице у Београду. - Ти који глумиш државу, мораш да кажеш имена убица. Дајте нам доказе, мале доказе, само реците имена и презимена, и ми ћемо их ухапсити - рекао је Вучић.

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић поводом Тачијевих речи да се убице Ивановића налазе у Београду и да Београд треба да допринесе њиховом привођењу правди, позвао је Тачија да домаћој и међународној јавности именом и презименом каже ко је убица и да за то понуди чврсте доказе, а не лажне вести и провокације.

Ђурић је додао да Тачи "наравно нема доказе за тврдњу да се починици тог убиства налазе у Београду", али да га то није спречило да на мангупски начин покуша да Србију наведе да се брани од бесмислених оптужби:

- Подсећам да Приштина скоро годину дана одбија да сарађује у истрази убиства, и да је одбила да са нашим истражним органима подели информације које би могле да доведу до расветљавања тог злочина. Нечињењем и усмеравањем истраге у погрешном смеру се заправо потврђује да траг до криваца води ка Приштини.

Са провокацијама Београда Тачи је наставио прешавши на тему Прешевске долине, рекавши да се нада да ће се наредних месеци озваничити право да се она припоји Косову. Даље, исказао је спремност Косова за наставак дијалога, "иако је Србија геноцидна држава са којом Косово има вековно непријатељство".

Министар одбране Александар Вулин, тим поводом, прокоментарисао је: "Mожете само да се згадите над оним што је изговорено."

- Када такву изјаву да неко ко је осумњичен за вађење органа Србима у "жутој кући", ко је активно учествовао у томе да се 220.000 Срба протера са КиМ, ко активно учествује и у томе да се од доласка међународне заједнице на простор КиМ до данас убије више од 1.000 Срба и да нема ни једног јединог осумњиченог, тако нешто, када вам то каже неко ко не зна да је у Старом Грацком стрељано 14 Срба, ко се прави да не зна да је у ваздух дигнут аутобус са Србима и да је убијен двогодишњи Данило Цокић, онда можете само да се згадите и над оним који то изговара и над оним што је изговорено - рекао је Вулин.

Бивши Ђинђићев телохранитељ тврди да се Чеда дивио Шешељу, а од Шиптара је добио два "ролекса" због једног задатка. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Злочинац Тачи намерно бирао речи да лоше представи Србе у СБ УН 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА