Најновије

Нова тема Лагуниног књижевног клуба: Прво дружење у 2019-ој!

Првог петка у јануару (4. јануара) од 18 сати у књижари Делфи у СКЦ-у срешћемо се четрдесет седми пут, а тема је књига „Ткаља сенки“ Хорхеа Волпија, сјајан роман епохе о љубави и опсесивности.

О књизи ће говорити Зоран Јанковић, књижевни критичар, и Александра Ђуричић, књижевна критичарка и књижевница.


Време између два светска рата. Бог смрти Танатос утолио је глад на неко време и док се припрема за нове разорне подвиге, његов противник, бог љубави Ерос, у пуном сјају се уздиже на свој престо. Почеци развоја психоанализе јунговског кроја у северној Америци представљају позадину за причу о љубави Кристијане Морган и Хенрија Марија, која их доводи до границе опстанка. Љубав наоко необична, колико жестока толико је поетска и увек дубоко прожета свеопштим женско-мушким, људским искуством.


Заснован на судбинама истинитих личности, роман се у први мах чини необичним за јужноамеричку прозу све док се барокним стилом читалац не увуче у сплет временских планова и непребројивих супротности преко чијих врлети стиже до разрешења.


Хорхе Волпи, данас један од водећих мексичких писаца и најистакнутије име „црацк генерације“, одговора на традиционалну прозу „бум генерације“. Овај јужноамерички писац је за своје дело о северноамеричкој љубави заслужио најпрестижнију ибероамеричку награду за прозу коју заједнички додељују две истакнуте издавачке куће Планета и Цаса Америца.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА