Најновије

ДА ЛИ ЈЕ ДОГАЂАЈ ИЗ ПРОШЛОСТИ "ОТКАЗАО" СУСРЕТ ДВОЈИЦЕ ЛИДЕРА: Путин у Трамповом небодеру

Током самита Г-20 У Аргентини споменут је податак који је пред судом 29. новембра изнео Мајкл Коен, бивши адвокат председника САД Доналда Трампа, о наводном поклону који су руском председнику нудили у "небодеру Трамп" који су амерички бизнисмени желели да граде у Москви.

Реч је о пентахусу вредном 50 милиона долара. У Буенос Ајресу су спомињали да је можда и ово сведочење Коена о скупом поклону разлог што је Трамп одложио већ заказани сусрет са Путином.

За време самита Г-20 у Аргентини Путинов портпарол Дмитриј Песков је на тражење новинара прокоментарисао тврдњу адвоката Коена да му је слао писмо на које није добио одговор. Коен је наводно уз то разговарао телефоном са неком од помоћница Пескова.

- После споменутог предлога о градњи "небодера Трампа" у Москви, поручили смо америчким бизнисменима да се Кремаљ не бави грађевином и бизнисом па нека се обрате на одговарајућа места, на неки од бизнис форума - казао је у Аргентини Дмитриј Песков.

Рачуница Трамповог бизнис партнера Феликса Сатера и адвоката Мајкала Коена је била проста и наивна. Они су израчунали да ако поклоне Путину пентхаус онда ће богати бизнисмени навалити да тамо купују скупе станове. Да су се мало распитали могли су сазнати да Путин живи у Подмосковљу у службеној, дакле државној резиденцији, под специјалним режимом заштите. Због тога је апсолутно нереална била идеја да Путин има макар и поклоњени стан на врху неког небодера у Москви.

Још апсурдније је ту причу везивати за тобожње мешање Москве у америчке председничке изборе чиме се бави специјални тужиоц Роберт Милер јер никакав Трампов небодер није ни почињао да се гради.

Док није био председник Доналд Трамп је више пута покушавао да направи бизнис у Русији али ни једном није успео.Први пут је посетио Москву са тадашњом супругом Иваном за време владавине Михаила Горбачова у јулу 1987. године. Наводно да му је помагао тадашњии совјетски амбасадор у Вашингтону Јуриј Дубињин. У Москви је одсео у хотелу "Национал" недалеко од Кремља. За време тог путовања у Москви је преговарао са руководиоцима Државног комитета за инострани туризам СССР-а о градњи хотела категорије лукс у центру руске престолнице. Од тога на крају није било ништа.

У децембру 1996. Трамп је разговарао са замеником московског градоначелника задуженог за грађевину Владимиром Ресином о реконструкцији хотела "Русија" и "Москва". Комплетан посао био је вредан 300 милиона долара. Договор ипак није био постигнут. Поново се на ту тему разговарало 2004. али ни тада Трампови представници са домаћинима нису постигли договор.

У новембру 2007. компанија "Drinks Amaericas Holdings" која је потписала уговор са Трампом покушала је да пласира на руско тржиште бренд "Трамп вотка". Зато је у новебру довежена у Москву прва, испоставило се и последња, пошиљка од две хиљаде картона "Трамп вотке". Цена је била врло висока, чак 40 долара за флашу. Због тога што није успела да се пробије на тржиште, та вотка је престала да се производи 2007. године.

У јуну 2008. "Трамп организејшен" је објавила своје планове о градњи елитних станова и хотела у Москви, Санкт Петербургу и Сочију. О томе је говорио Трампов син на московском скупу "Некретнине у Русији". Казао је и то да је у годину по у Русији био чак шест пута. "Трамп организејшен" је водила преговоре о градњи 58-спратног небодера који би био аналог Трамповој кули у Њујорку, али све је завршило без резултата.

Једини успешан посао Доналда Трампау Русији био је у новембу 2013. када се у Москви одржавао избор "Мис света".Трамп је тада закључио уговор са власником Крокус групе Арасом Агаларовом о преносу ексклузивних права на спровођењу конкурса тј. бирања лепотица у Русији и бившим совјетским републикама. У то време Трамп је желео и молио да га прими председник Владимир Путин али он за њега није имао времена.

Сада је он тај који отказује разговоре.

Како је Украјина поништила документ који је повезује са Русијом, погледајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин и Трамп на самиту Г20

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА