Најновије

ОВО ЋЕ УЗДРМАТИ ЦЕО СВЕТ! НАУЧНИЦИ ШОКИРАНИ! Пронађена најважнија библијска реликвија у Етиопији! (ВИДЕО)

Амерички институт за проучавање Библије и археолошка истраживања (БАСЕ) објавио је да су његови научници наводно одредили локацију легендарне библијске реликвије познате као Заветни ковчег или Ковчег савеза. Према БАСЕ археолозима, пронађен је ковчег у коме се налазе две камене табле на којима је исклесано Десет Божијих заповести. Ковчег је прво донет бродом у Стари Египат, а потом је однесен у Етиопију.

Етиопија (Фото: Јутјуб)

- Иако све то необично делује, БАСЕ тим је открио невероватне доказе да је Ковчег савеза могао бити пребачен реком Нил узводно до удаљених планинских области древне државе Куш, данашње Етиопије - кажу у тиму БАСЕ-а, уз напомену да њихова теорија није 100 одсто сигурна, али да има "снажно утемељење".

Истраживачи тврде да је секта Јевреја, коју је водио краљ Манасех из Израела, однела Ковчег са собом и превезла га у Египат одакле су га на крају узводно Нилом пребацили у Етиопију. Истраживачи БАСЕ-а који су водили ово истраживање на крају су стигли у цркву Наше Госпе Марије Сионске у граду Аксуму, чији свештеници тврде да је Ковчег заиста код њих. Истраживачима је међутим одбијен приступ реликвији, јер само монах чувар може до краја живота да надгледа Ковчег савеза.

- У овом тренутку, не можемо са сигурношћу рећи да јесте, али ни он неће сигурно рећи да то није - кажу научници.

- Оно што смо закључили је да црква Св. Марије Сионске у Аксуму, Етиопији, представља место одмора и невероватне копије библијског Заветног ковчега или је сам по себи Ковчег савеза.

Погледајте ОВДЕ причу о можда највећој тајни коју крије Атлантски океан.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Научници, археолози и вајари су пре више година извршили озбиљну реконструкцију како је заправо изгледао чувени старозаветни, библијски Заветни ковчег или Ковчег савеза (Ковчег завета)

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА