Најновије

ЂУРИЋ: Кораци Приштине о укидању прелаза са Албанијом нелегални

Он истиче да свако политикантско дивљање, попут овог, само је стварање плодног тла за нове сукобе и удаљава регион од решења.

Марко Ђурић (Фото: Канцеларија за КиМ)

Изјава Рамуша Харадинаја и представника Републике Албаније о укидању прелаза показује праву, великоалбанску природу режима у Приштини, изјавио је вечерас директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић.

"Овакве кораке предузимају потпуно нелегално, а за март најављено укидање прелаза и контрола представљало би грубо кршење међународних обавеза Приштине са потенцијално несагледивим последицама", указао је Ђурић.

Он истиче да свако политикантско дивљање, попут овог, само је стварање плодног тла за нове сукобе и удаљава регион од решења.

"Упозоравам одговорне у међународној заједници да се убрзана ескалација тензија, изазвана шовинистичком еуфоријом Приштине, мора зауставити. Све озбиљне последице које могу да проистекну из њиховог нечињења биће у пуној мери њихова одговорност", поручио је Ђурић.

Он указује да ако Приштина и Тирана крију да је граница Србије са Албанијом дугачка 111 километара, или се праве да не знају да по Резолуцији 1244 не да није дефинисано укидање прелаза према Албанији, већ је прописано пристуство државних органа Републике Србије на њима, међународна заједница би на то морала да их подсети, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Више о овоме сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је било некада

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА