Најновије

ЏИХАДИСТИ ЗАРОБИЛИ 16 СИРИЈСКИХ ВОЈНИКА! Дигли се руски авиони, кренули у напад! Идлиб у пламену! Грми небо, тресе се земља!

Милитанти Хаџат Тахрир ал Шама заробили су 16 војника Сиријске арапске армије (САА) који су покушавали да се повуку према својим линијама у Идлибу. Пре неколико минута, руске ваздухопловне снаге су покренуле неколико ваздушних напада на положаје џихадиста у Идлибу.

Милитанти Хаџат Тахрир ал Шама (Фото: Southfront)

Хаџат Тахрир ал-Шам је у недељу потврдио да су њихове снаге ухапсиле неколико бивших војника Сиријске арапске војске (САА) који су прешли у Слободну сиријску војску (ФСА) током првих година рата. Према групи џихадиста, Хаџат Тахрир ал-Шам је заробио 16 некадашњих сиријских војника који су покушавали да побегну ка владиним снагама у близини ваздушне луке Абу Духур у југоисточном делу Идлиба. Према војном извору у покрајини Латакија, руске ваздухопловне снаге су покренуле неколико ваздушних напада на градове Баксарију и Маранд, које држе џихадисти, погодивши бројне локације које контролишу радикалне групе на овом подручју. Наведени градови се налазе унутар области Џиср Ал-Шугоур у близини турске границе. Извор је рекао да је руско ратно ваздухопловство бомбардовало припаднике Хаџат Тахрир ал-Шама и Туркестанске Исламске Партије. У овом тренутку нису објављени додатни детаљи. Обично, када руско ваздухопловство врши ваздушне нападе у овом делу земље, то је зато што имају информације о џихадистичким покретима у том подручју.

Руски борбени авиони полетели на израелске. Погледајте ОВДЕ шта се дешава.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је то Хаџат Тахрир ал Шам и каква је његова улога у сиријском рату

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА