Најновије

ХИТ! МИП РУСИЈЕ: Хвала Би-Би-Сију! Да нису снимили овај филм, Запад би нас и даље сумњичио за шпијунажу! (ВИДЕО)

Министарство спољних послова Русије захвалило је британској радио-дифузној корпорацији Би-Би-Си за филм о имању руске амбасаде у предграђу Вашингтона, иако је замерило што телевизија није питала за став Москве. 

Детаљ из филма (Фото: Фејсбук/принтскрин)

Ово саопштење се појавило у светлу провера Би-Би-Сија од стране Роскомнадзора (руска агенција за надзор у области комуникација), као и због жалби те корпорације Министарству спољних послова Русије због чињенице да су се подаци њихових дописника у Москви појавили на руском интернету неколико дана након што су у британском Тајмсу објављена имена и фотографије запослених у британској редакцији Спутњика.

Министарство је објаснило да је у петак руска служба Би-Би-Сија објавила причу о руском поседу у америчкој држави Мериленд, у којој се налази викендица руске амбасаде коју је совјетска влада купила 1972. године. САД су 2017. године забраниле Русији да је користи, називајући овај комплекс "шпијунским гнездом", подсетило је Министарство спољних послова. 

"Захваљујемо новинарима на њиховом раду. Овај филм је још један доказ да тамо није било никакве обавештајне активности. Довољно је чути Американце који живе у комшилуку како причају да су комуницирали са особљем Амбасаде - од амбасадора до техничких стручњака", наводи се у саопштењу.

Министарство је изразило наду да аутори филма неће страдати "због чињенице да су новацем британских пореских обвезника подсетили свет на отвореност, ширину руске душе и поступке америчких власти који су у супротности са међународним правом". 

"Иако не можемо да не приметимо: Би-Би-Си би престао да буде Би-Би-Си да је питао за гледиште руске стране", додаје се у саопштењу Министарства спољних послова.

Руске дипломатске викендице у државама Њујорк и Мериленд заплењене су у јануару 2017.

Прочитајте ОВДЕ какав су то нови снимак објавили Руси.

Извор: rs. sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејан Лучић - Британска империја се заснивала на пљачки Индије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА