Најновије

РУСИ ПОЈАЧАВАЈУ ОДБРАНУ НЕБА: Стижу ''Витезови'' (ВИДЕО)

У 2019. години најновији ПРО систем С-350 ''Витјаз'' (Витез - прим. ред.) ће први пут стићи у Ваздушно-космичке снаге. Поред тога, планира се набавка око 10 комплета ракета Панцир-С и С-400.

С-350 ''Витјаз'' (Фото: РИА Новости)

То је наведено у саопштењу команданта ПВО оружаних снага Русије, заменика команданта ваздухопловних снага, генерал-пуковника Јурија Грехова.

Он је такође рекао да су у 2018. ракетни системи С-400 и Пантсир-С били распоређени у јединицама противваздушне одбране у регионима Крим, Хабаровски крај, Лењинградска област и Калинињград, као и у арктичком региону.

ПРО систем С-350Е "Витјаз" је самоходни лансер, који ради заједно са радарима са електронским простором за скенирање и командним пунктом на бази шасије специјалног возила БАЗ.

Муниција овог комплекса се састоји од пројектила средњег домета који се користе у ракетама С-400 и ракетама кратког домета. Нови комплекс је замишљен да замени ракете С-300ПС ракетама Б55П.

Грехов је причао о резултатима борбене обуке противавионских ракетних снага 2018. године. Тако је, према његовим речима, проведено више од 200 вежби ПВО јединица, од чега 20 са бојевом муницијом. Потрошња ракета износила је око 500 јединица.

Да би се повећао професионални ниво и кохерентност борбених група руске ратне авијације у 2018. години, на базама универзитета ваздухопловних снага, извршена је преквалификација и усавршавање специјалиста ПВО. Укупно је обучено више од 2000 стручњака противавионских ракетних снага.

Каква је сада улога Немачке у Сирији, погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА