Најновије

Сатанистичке секте вребају Србе! Њихови крвави обреди су језиви, а овако врбују жртве

Снимак секташког злостављања и убиства једног пса у Обреновцу, враћа нас на причу о сектама које харају Србијом.

Илустрација (Фото: Pixabay. com)

Сатанина црква, О.Т.О, Црна ружа, Сатанини витезови, Ватра пакла, само су део озлоглашених секташких организација које делују у Србији, упозоравају сектолози.

У нашој земљи има чак више десетина хиљада секташа, који су чланови секти које имају тоталитарне и деструктивне циљеве. Многе од њих крију се под маском разних организација, упозорава српски сектолог Слађан Мијаљевић.

У разговору за Мондо Мијаљевић истиче да су у Србији врло присутне сатанистичке, али и источњачке секте, које могу бити подједнако опасне.

Најопасније секте у Србији, како каже, су оне које у својим учењима и пракси имају тоталитарне и деструктивне циљеве и радње, а то су углавном сектне организације које пропагирају да њихови чланови из корена у потпуности и драстично брзо преомене свој досадашњи начин живота и рада.

Ред вукодлака и Ватра пакла

То су и организације сектног типа које захтевају драстичан и дуготрајан пост, да се одрекнете савремене медицине и да евентуално прихвате неку алтернативну, али коју преферира њихова организација, објашњава српски сектолог.

- Опасне секте су и оне које вам забрањују да примите трансфузију крви у било ком облику, па и по цену да изгубите живот! Оне организације које вас наводе да се одрекнете своје породице и својих пријатеља, а да искључиво само њих имате за пријатеље и помно их слушате. Оне које вам нескривено нуде технике и методе других религија, а при томе апсолутно нити су стручни нити су овлашћени за тако нешто - каже стручњак.

Жртве секти су свих старосних доба, нивоа образовања и имовинског стања. Свака секта има своје циљне групе. Што је адепт млађи тиме може бити само успешна или успешнија жртва и ништа више
Према његовим речима, таквих организација на територији наше државе има десетак, али све оне имају своје подружнице у многим већим градовима.

Сатанистичке секте одавно делују код нас и на нашу несрећу врло су присутне: Сатанина црква, О.Т.О, Црна ружа, Сатанини витезови, Врата пакла, Ватра пакла и разне вештичије организације које прихватају директно сатанизам...

Секташки ритуали 

Чланови сатанистичких секти углавном су у црној одећи, склони самодеструкцији, и привржени култу Сатане. О.Т.О - Ордо Темпли Ориентис (Ред источног храма) једна је од сатанистичких секти која чланове има и у Србији. Иако се на сајту О.Т.О у Србији не наводи да приносе животињске жртве, дешавало се да се "причешћују" за олтаром и то узимањем колача помешаним са свежом крлвљу мачака, паса, зечева, петлова и других животиња.

Ова секта је заснована на учењу Алистера Кроулија, енглеског окултисте, који је О.Т.О прогласио "Мисионарском организацијом Новог Еона", односно мисионарима новог доба.
Посебно место међу сатанистима, како у свету, тако и у Србији заузима - Сатанина црква - прва званична сатаснистичка црква у свету.

Чланови ове секте славе Сатану, а оргије и блудничење су свакодневни део њихових ритуала. Оснивач Сатанине цркве Шандор Ла Веј, Американац мађарског порекла, од своје куће је направио сатанистички храм (црни зидови, олтари, пентрагами на поду, црне свеће...)

Како се заштити од секти?

Препознавање неког заврбованог члана секте није лако, али узимајући у обзир да су чланови породице у сталном и дуготрајном котакту с адептом (жртвом), први уочавају промене у понашању, промене у исхрани, промене у размишљању, уочавају нове "другове и другарице", 

Врло брзо адепт-жртва секте покушава да још неког из породице уведе у нову организацију, коју описује с усхићењем, додао је.

Постоји неколико нивоа заштите - превентива, образовање и репресива. Превентивом се могу бавити сви, нарочито традиционалне верске заједнице, НВО, установе за ширење културе и уметности, школе и неке државне институције. Образовањем, кроз све образовне институције. Репресијом се могу бавити само овлашћене државне службе: центри за социјални рад (што апсолутно није случај), здравствени центри (што је веома редак случај), полиција, тужилаштво... сви они су дужни да достављају редовне информације у своје аналитичке центре где би се уобличавали одређени пред законски акти и на крају Скупштина и правосудни систем који би требало да доносе и спроводе законе у заштити становништва.

У нашој држави не постоји институција која се бави сектном виктимологијом. Постоји само једно саветовалиште при Српској православној цркви.

- Дешавало се да неки људи па чак и целе породице тражећи помоћ и решење улазе из секте у секту и прођу као у најтежим ратовима. Изгубе здравље, имовину а по неко и живот. Као да су настрадали у Афричкој савани: прво их нападну предатори, убију и подкидају највеће комаде меса. Затим, дођу стрвинари који оглођу скоро све до коске. После њих дођу лешинари који оставе само најтврђе кости. И на крају инсекти и врело сунце, ни траг не остане! - причају сектолози.

Упозорава и да су Интернет и друштвене мреже озбиљно средство за рад многих секти, а нарочито гуруа.

Прочитајте ОВДЕ све о “невидљивом убици” у Србији.

Извор: Мондо/Српски телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Документарац о успону сатанизма.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА