Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Како би свет реаговао да ми урадимо исто са РС?

Шеф Бироа за координацију служби безбедности Небојша Стефановић поручио је да најава укидања границе између КиМ и Албаније угрожава регионалну стабилност.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

Он је додао и да укидање те границе права Срба у нашој јужној покрајини.

Министар је рекао да су овакве најаве у супротности са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и да нарушавају не само стабилност дела наше територије, већ и стабилност читавог региона. 

"Посебно забрињава чињеница да нема адекватне реакције међународне заједнице. Република Србија на озбиљан и одговоран начин, тражи од Европе и света да реагују и спрече даље угрожавање стабилности у читавом региону Југоисточне Европе", рекао је Стефановић, те упитао шта би сад ми требало да радимо. 

Како каже, ако бисмо се понашали на исти начин, то би значило да би требало да исто урадимо са Републиком Српском. 

"Онда се поставља питање како би свет реаговао. Да ли можете да замислите да би сви онда ћутали. Дакле ми само упозоравамо на понашање које је потпуно супротно Резолуцији 1244, међународном праву и које не утиче ни на који начин да се регионална стабилност повећа, већ напротив, да се наруши", упозорио је Стефановић након седнице Бироа за координацију служби безбедности, на којој је посебно разматрана актуелна ситуација на Косову и Метохији. 

Стефановић је рекао и да је на састанку закључено да је потребно да се појача и оснажи контраобавештајна делатност свих служби безбедности на територији Србије 

"Једна од тема састанка била је и заштита од евентуалног терористичког деловања, али и од сваке врсте обавештајног деловања које може да наруши безбедност наше земље и свих њених грађана. Желимо, такође, да у периоду када се очекује окупљање већег броја људи, током прославе новогодишњих и божићних празника, наше службе безбедности активно делују и да не дозволе да било ко угрози безбедност нашег становништва или наше земље", нагласио је Стефановић. 

Седници Бироа за координацију служби безбедности присуствовали су, између осталог, и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, министар одбране Александар Вулин, директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић, републички јавни тужилац Загорка Доловац, директор полиције Владимир Ребић и начелник Генералштаба Војске Србије Милан Мојсиловић.

Вучић каже довешће нас до свршеног чина. Прочитајте ОВДЕ све о томе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Стефановић о мерама безбедности за дочек.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА