Најновије

"ТО НЕЋЕ БИТИ НАШ ИЗБОР, АКО...": Ево шта је поручио Путин Трампу у новогодишњој поруци! 

Владимир Путин честитао је Нову годину Доналду Трампу и поручио му да руско-америчке односе сматра „најважнијим фактором стратешке стабилности и међународне безбедности“.

Владимир Путин (Фото: Риа)

Указао је да је Русија „отворена за дијалог са САД о најширем кругу питања“.

Председник РФ истовремено је послао новогодишње честитке и поруке и лидерима многих других држава, међу којима су председник Кине Си Ђинпинг, британска премијерка Тереза Меј и јапански премијер Шинзо Абе, мађарски премијер Виктор орбан, грчки премијер Алексис Ципрас, председник Венецуеле Николас Мадуро, израелски премијер Бењамин Нетањаху...

У честитци Александру Вучићу указао је на „динамичан развој билатералних односа у духу стратешког партнерства“ и изразио увереност да ће њихов скори сусрет у Београду „послужити даљој обострано корисној сарадњи Русиеј и Србије у разним областима“.

Вучићу и његовој породици и најближима пожелео је срећу, здравље и успех, братском народу Србије благостање и процват.

Одвојено новогодишње писмо упутио је сиријском председнику Башару Асаду у којем је потврдио да ће Москва наставити да пружа помоћ сиријској влади и народу у борби против тероризма.

Путин честитке није послао председницима Украјине и Грузије, али јесте бившем председнику САД Џорџу Бушу-Млађем.

У свим четиткама-порукама руски лидер је оценио 2018-ту годину, а исто је данас учинио и Сергеј Лавров.

Шеф руске дипломатије нагласивши да је одлазећа година за Русију била тешка зато што је била под сталним притиском земаља које у њој гледају супарника у борби за глобалну доминацију.

Додао је да се то најбоље види по деловању Сједињених Држава које отверено говоре да се баве обуздавањем Русије, Кине, Северне Кореје и Ирана.

Лавров је истакао да Москва жели да европске земље буду самосталније у спољној политици јер су све до сада следиле амерички курс чак и када су тиме себи наносиле штету.

Посебно је упозорио – и Вашингтон и његове западноевропске савезнике – да ће Русија предузети парирајуће мере ако се у Европи појаве америчке ракете забрањене споразумом о ликвидацији ракета средњег и малог домета.

Закључио је: „То неће бити наш избор. Верујем да у главним градовима ЕУ схватају каква ће то бити претња за њихове земље које следе Американце у име лажне солидарности“.

Прочитајте ОВДЕ зашто се МИП Русије захваљује БиБиСију.

Извор: fakti. org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин: Наш нови нуклеарни пројектил је непобедив.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА