Најновије

ЗНАЧИ ТО СУ СМИСЛИЛИ?! БРИТАНСКЕ МУТИВОДЕ У АКЦИЈИ: Ево због чега напуштају ЕУ! Откривене прљаве намере Лондона (ВИДЕО)

Лондон планира да успостави нове војне базе на Карибима и југоисточној Азији након што се заврши процес Брегзита, објавио је "Сандеј телеграф" цитирајући британског државног секретара Гавина Вилијамсона.

Британска војска (Фото: Јутјуб)

Он је наводно назвао Брегзит "највећим тренутком" за Велику Британију од краја Другог светског рата и рекао да ће то омогућити Лондону да се "преобрази на другачији начин" и "игра улогу на светској сцени коју свет очекује – улогу Велике Британије”.

- Толико дуго - дословно деценијама - толико је наше национално гледиште заправо обојено расправом о Европској унији. Ово је наш тренутак да поново будемо тај прави глобални играч - рекао је он.

Секретар одбране је даље изјавио да би напуштање ЕУ омогућило Великој Британији да успостави дубље везе са Аустралијом, Канадом, Новим Зеландом, као и са карипским и афричким државама. Анонимни извор близак Вилијамсону раније је рекао новинама да нове базе могу бити стациониране у Сингапуру или Брунеју, на острву Монтсерат или у Гвајани у наредних неколико година.

Велика Британија тренутно има 15 прекоморских војних база, укључујући на Фолкландским острвима, на Кипру, Канади, Гибралтару и Британској територији у Индијском океану, али британске снаге треба да напусте немачку базу 2019. године.

Погледајте ОВДЕ шта је Путин поручио Трампу у новогодишњој поруци.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Британске прекоморске војне базе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА