Најновије

АМЕРИЧКЕ СНАГЕ ПРИМЕЋЕНЕ КАКО ОДЛАЗЕ ИЗ СИРИЈЕ: Ево шта се дешава и какав је сценарио могућ (ВИДЕО)

Ситуација наставља да се захуктава у северном сиријском граду Манбиџу. Упркос изјави сиријског Министарства одбране, чини се да сиријске снаге нису саме ушле у град. Тренутно се владине снаге налазе западно и северно од града. Сиријска војска је такође ангажовала додатна појачања како би ојачала своје присуство у том подручју.

Амерички хамери у Сирији (Фото: Јутјуб)

У међувремену, Турска наставља да шаље све више и више војне опреме на границу са Сиријом. Ако се не пронађе политичко решење у оквиру садашње интеракције између ЈПГ-а, Сиријско-иранско-руског савеза и Турске, ситуација може довести до барем локалне ескалације у том подручју.

Високи турски и руски званичници одржали су 29. децембра састанак у Москви. Стране су разговарале о антитерористичким питањима, повлачењу америчких снага и политичком процесу у Сирији. Турски министар спољних послова Чавушоглу изјавио је да су се обе стране сложиле да ће бранити "територијални интегритет и политичко јединство" Сирије. Међутим, није објављена никаква заједничка изјава о ситуацији у Манбиџу.

У области Ал-Сафе, сиријска војска је извршила напад на Исламску државу и елиминисала 3 члана ИД. Напад је био део ширег напора да се сломе ћелије ИД, које и даље раде у том подручју. Дана 29. децембра појавили су се извештаји да су се америчке снаге повукле из војне базе у близини града Маликије у североисточном делу Ал-Хасаке. Како се извештава, у Ирак су послата борбена оклопна возила “хамер”, камиони и 50 америчких војника.

Курди су јавили да ће положити оружје само под једним условом. Више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево шта се дешава у Манбиџу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА