Најновије

НЕ ОДУСТАЈЕ ОД "СОНГ" ДИПЛОМАТИЈЕ: Дачић увежбава за Путина најлепшу руску песму 'Подмосковске вечери'

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да неће одустати од "сонг дипломатије" и најавио како већ има спреман репертоар и за руског председника Владимира Путина који у Србију стиже 17. јанура - "Каљинку" и "Подмосковске вечери".

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

"Посете председника Путина су углавном кратке и нема много прилика за неку опуштенију атмосферу. Иначе, и он воли да пева, а мој избор би био, по мени најлепша руска песма 'Подмосковске вечери' и , наравно, 'Каљинка'", рекао је Дачић.

Чувена "Каљинка" је, како каже Дачић, обавезни део његовог "дипломатског репертоара", а ту песму је певао "не само Русима већ и многим Европљанима и Американцима" који су уживали и аплаудирали.

"Гостима волим да отпевам 'Санта Лучију' и 'Ми му тимонис', грчку песму која говори о љубави Гркиње и српског војника. Неко је преводи - 'Не плачите очи моје'", објаснио је Дачић.

Српски шеф дипломатије тврди да се његов дипломатски стил прочуо надалеко па су га тако домаћини у Вијетнаму дочекали са једном од његових омиљених песама - "Миљацком".

Сумирајући прошлу годину на измаку, Дачић је навео да је ишао у 44 посете и угостио 29 светских званичника, а убележио је званичну километражу од 1.024.338 километара.

Највећим овогодишњим успехом сматра што је 12 земаља својим нотама потврдило повлачење признања Косова, а нова повлачења признања најављује и у 2019. години.

Развој руско-српских веза у новој години ће сигурно одредити посета Србији председника Руске Федерације која је планирана за јануар.

Прочитајте ОВДЕ шта је још рекао руски амбасадор у Србији.

Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дачић не очекује изборе; "Мој рејтинг већи од страначког".

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА