Најновије

ПРОВАЉЕНА! "АНОНИМУСИ" ОТКУЦАЛИ ЈЕЛЕНУ МИЛИЋ: Објавили документа која откривају за кога ради!

Шефица Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС) Јелена Милић ради за британске тајне службе, говоре документа која је објавила међународна хакерска организација "Анонимус".

Јелена Милић (Фото: Јутјуб)

Главна лобисткиња НАТО у Србији припадник је организације “Интегрити инишиејтив”, која је под директним патронатом британске владе и њених тајних служби, а чији је циљ сузбијање утицаја Русије у свету и мешање Лондона у унутрашње ствари других држава. 

Веза у амбасади

Организација, чији је Милићева члан, јесте пројекат покренут у јесен 2015. са циљем да се бори против “руске пропаганде и дезинформација, које Кремљ пласира”. “Интегрити инишиејтив” у свакој земљи има своје агенте, који прикупљају и манипулишу одређеним информацијама, деле их међусобно и шаљу у централу у Лондону. Имена тих агената нису била позната све док Анонимуси нису објавили тајна документа организације. Из њих се види да је Милићева део шире мреже људи по Европи, који раде у потпуној тајности. Они у британским амбасадама у свакој земљи имају своје контакте, који такође досад јавности нису били познати. Међутим, у процурелом материјалу објављена су имена свих контаката по дипломатским представништвима, те се сазнало да је у Србији за пројекат “Интегрити инишиејтив” задужена службеница британске амбасаде у Београду Луси Мејселс.

- Кријући се иза "добронамерних акција", Британија је у ствари направила огромну информациону тајну службу у Европи, САД и Канади, сачињену од представника политичке, академске, војне и журналистичке заједнице са централом у Лондону. То је прикривена структура за политичке и финансијске манипулативне активности под контролом британске тајне службе - наводе Анонимуси, који су досад објавили само део хакованих докумената.

Како се Британија преко мреже “Интегрити инишиејтив” меша у унутрашње ствари независних европских држава најбоље показује пример из Шпаније од летос, у којем је учествовала и српска НАТО лобисткиња. Наиме, шпанска влада објавила је 7. јуна да је један од кандидата за место шефа директората за националну безбедност пуковник Педро Бањос, истакнути војник и експерт за геостратегију, тероризам и обавештајне активности.

Иако има беспрекорну биографију, британским службама је засметало то што је наклоњен Русији. Покренули су своју мрежу “Интегрити инишиејтив” како би спречили да Бањос буде постављен на место на којем ће тесно сарађивати са премијером и имати велики утицај на кројење политике земље. Шпански агенти су већ истог дана направили досије о Бањосу и осликали га као човека руског председника Владимира Путина.

Покренули су кампању на Твитеру којом су раширили причу уз помоћ агената из других земаља и утицајних твитераша. Компромитујући материјал послат је и медијима у Шпанији, па је тако популарни "Ел Паис" објавио текст под насловом: "Кандидат за шефа за националну безбедност брани Русију".

Ништа не негирају

Акцијом названом "Ла Менклоа", како се зове палата у којој су резиденција и кабинет шпанског премијера, координисали су људи из Лондона, и то преко апликације Воцап. Осим Шпанаца и Британаца, међу агентима помагачима нашла се и Јелена Милић. Доказ за то је објављена слика преписке агената преко Воцапа, у којој се види да се Милићева укључила у акцију.  Кампања британске службе и њених послушника на крају је успела, те је шпански премијер Педро Санчес после пет дана саопштио да на место шефа директората за националну безбедност поставља другог човека уместо Бањоса.

Организација “Интегрити инишиејтив” је, према наводима групе "Анонимус", потврдила аутентичност објављених докумената, међутим, сматра да то не доказује да се Британија меша у послове других држава. Мрежа се држи онога што пише и на њеном сајту, а то је да је у питању организација која брани демократију, бори се против дезинформација и едукује људе како да препознају лажне вести. Организација, међутим, не негира да сарађује са британском владом и њеним агенцијама јер имају исти циљ. 

Такозвана Украјинска православна црква Кијевске патријаршије остаје без аутокефалности. Погледајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сергеј Трифуновић запушио уста Јелени Милић због Глоговца

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА