Најновије

РУСИ СПРЕМАЈУ ВАТРЕНИ МАСКЕНБАЛ НА ЦРНОМ МОРУ! Путин послао још два моћна система да заштите обале Крима!

Посаде руских обалских ракетних система "Бал" и "Бастион" започеле су вежбе на Криму, саопштила је Агенција за медије руске Црноморске флоте. Према извештају, посаде ракетних система обучавају се за уништавање "непријатељских ратних бродова" и координирају са ваздушним и поморским извиђачким системима.

Руски ракетни систем "Бастион" на Криму (Фото: Јутјуб)

Обални систем “Бал” је наоружан са 8 контејнера и противбродним пројектилима “Кх-35”. У стању су да погоде циљеве у распону од 130 до 260 км и да потопе бродове тежине и до 5 000 тона. Најмање један “Бал” систем сада је постављен у близини Керчког пролаза. Главна улога мобилног система приобалног одбрамбеног система “Бастион-П” је елиминисање бродова на пучини, укључујући групу носача, конвоје и пловила за слетање.

Систем користи противбродни пројектил "Оникс П-800” са бојном главом од 200-250 килограма. Према речима руског министра одбране Сергеја Шојгуа, систем “Бастион-П” може гађати циљеве на удаљености од 350 километара на мору и скоро 450 километара на копну. Тамо су и четири батаљона система противваздушне одбране С-400 распоређених на Криму. Налазе се у Феодосији, Евпаторији, Севастопољу и близу границе са Украјином.

Погледајте ОВДЕ шта је ирански председник Хасан Рохани наредио морнарици.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како је руска војска прошле недеље допремила стратешко наоружање на Крим, после инцидента у Керчком пролазу

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА