Најновије

ДОСЛЕДАН: Додик због неистицања заставе Републике Српске напустио састанак (ВИДЕО)  

Председавајући Председништва БиХ Милорад Додик напустио је данас састанак са делегацијом Савета за спровођења мира јер на састанку није било заставе Републике Српске.

Додик напушта седницу (Фото: Фејсбук/принтскрин)

Додик је као разлог напуштања навео да нису испуњени основни услови за његово одржавање јер на састанку није могла да буде истакнута застава Републике Српске.

Он је присутнима рекао да је БиХ по уставу државна заједница састављена из два ентитета и да је Република Српска њен део и да према томе застава мора да буде истакнута, преноси РТРС.

- Имајући у виду да се у овим просторијама налази застава БиХ и ФБиХ, да се нађе и застава Републике Српске, коју је потврдио Уставни суд БиХ. Пошто ти услови нису испуњени моје присуство није могуће. Желим да вас поздравим дошао сам да видите да не стварам проблем. Ја ћу вас поздравити и спреман сам са вама на разговор било где. Ја сам у суседној канцеларији - рекао је Додик делегацији Савета за спровођења мира.

Фена наводи да се у згради Председништва БиХ у Сарајеву данас наставља састанак политичких директора земаља чланица Управног одбора Савета за спровођење мира (ПИЦ) на којем разматрају тренутну ситуацију у БиХ.

Прочитајте ОВДЕ ко је то ухапшен у БиХ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА