Најновије

РУСИЈА ОСТАЈЕ ЧВРСТО УЗ СРБИЈУ! Чепурин поновио да ће Москва апсолутно подржати сваку одлуку Београда у вези са КиМ!

Русија ће подржати одлуку о Косову коју Србија сматра прихватљивом за себе, казао је амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин.

Чепурин (Фото: Јутјуб)

- Ако је Београд задовољан разграничењем са косовским Албанцима, не видим разлога за примедбе од стране Москве - рекао је он у интервјуу за "Корд магазин".

Одлука о КиМ требало би, како каже, да буде донета без уцењивања Београда, и, поручује, "на основама и уз поштовање Резолуције 1244", која, према његовим речима, "фиксира територијалну лојалност Косова Србији".

Чепурин додаје да је став Русије по овом питању непромењен и да она инсистира на томе да било који договор о будућим односима треба да буде базиран на Резолуцији 1244 СБ УН.

- Став Русије о Косову и Метохији остаје непромењен, инсистирамо на томе да било који договор о будућим односима треба да буде базиран на Резолуцији 1244 Савета безбедности Уједињених нација - навео је Чепурин.

Такав договор, ако га буде, напомиње амбасадор, треба да буде учвршћен усвајањем нове резолуције Савета безбедности УН, и сматра, мора бити примењив.

- Можемо видети да су напори Европске уније пропали, јер Приштина потпуно игнорише привремене договоре који су постигнути у оквиру бриселског процеса, укључујући успостављање Заједнице српских општина - рекао је Чепурин.

Чепурин додаје да нема видљивог напретка у повратку српских избеглица, а Српска православна црква је изложена новим нападима.

- Специјални суд никада није почео са радом на Косову. А шта је са истрагом убиства Оливера Ивановића коју воде Косовари? Све ово не доприноси оптимизму - закључио је Чепурин.

Шешељ тврди да Србија треба да води мало агресивнију политику и умеша Кину и Русију у решавању ситуације на КиМ. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА