Најновије

ДЕЈАН БЕРИЋ: После ове Путинове изјаве Украјинци су одлучили да се рата играју сами са собом

Дејан Берић, снајпериста и некадашњи добровољац у армији ДНР, каже да за сада нема опасности од ескалације у Донбасу и да нема озбиљне украјинске припреме за рат већ да је реч о пропаганди Кијева.

Дејан Берић (Фото: Фејсбук)

- Украјинци појачавају присуство тешке технике посебно у реону Мариупоља али сем покрета артиљериских средстава на првој линији нема неких посебних дешавања, нити посебних промена у саставу пешадије. Сви који се иоле мало разумеју у рат знају да је техника без пешадије као одлазак у јавну кућу без презерватива, можеш се поиграти али си награбусио – ироничан је Берић.

Берић каже да у Русији са осмехом гледају на украјинске припреме за рат.

- На територији Украјине се спремају за рат с Русијом, уствари припремају се за рат у којем Русија креће да заузме целу Украјину. Овде у Русији им је то све смешно јер нико нигде непланира војно да иде осим у случају да Украјинци крену жестоко на Донбас. Путин је објаснио да би се у случају нарушавања Миских договора Русија као гарант умешала у рат – каже Берић додајући да су због такве Путинове изјаве Украјинци изабрали да се рата играју сами са собом уместо са Донбасом или Русијом.

Oн је рекао да је Енглеска у Украјину послала само инструкторе за кибер ратовање односно за информативни рат. Подсећамо да се у Србији може купити књига Мрежни ратови, руских аутора Дугина и Савина, а књигу можете наручити на линку ОВДЕ.

Берић је из Донбаса отишао због великих здравствених проблема, а тренутно се у Москви опоравља од операције очију.

О руском специјалцу који је бранио Србе на КиМ и о чијим подвизима се и данас прича сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Српски документарац о Донбасу.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА