Најновије

НАЧЕЛНИК РУСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА: У Сирији је у 2018.години ликвидирано 23 хиљаде терориста

Сиријска војска је у 2018.години (до децембра месеца примедба преводиоца) уништила 23 хиљаде терориста. Том приликом је ослобођено 387 насељених места. Ове податке је изнео начелник Генералштаба руске армије на брифингу са страним војним представницима у Москви.

Герасимов (Фото: mil.ru)

Према његовим речима у 2018.години сиријска армија је остварила запажене резултате. Приметан је знатан напредак на тактичком плану захваљујући ангажовању руских војних инструктора. Успешно су окончане операције у циљу ослобођења Источне Гуте, Хомса и југа Сирије. „Том приликом је уништено 23 хиљаде терориста. Од радикалних екстремиста је ослобођено 387 насељених места“- истакао је генерал-армије Валериј Герасимов.

Приликом ослобађања ових насељених места се пазило да не страда мирно становништво. Увек се прво инсиситирало на мирној демилитаризацији путем преговора. „ Кључну улогу је има руски Центар за помирење међу зараћеним странама. Током његовог ангажовања спашено је преко 230 хиљада људи. Поред њих су евакуисане и побуљеничке групе које су пребачене у зону деескалације Идлиб и Џарабулус“- истакао је начелник руског Генералштаба Герасимов.

У преговорима је преко 40 хиљада до јуче непријатељски настројених бораца прешло на страну сиријске армије. Они су том приликом предали око 650 јединица различите борбене технике.

Асадов режим ће однети победу у рату у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА