Најновије

ВУЧИЋ "У РАТУ" СА ХРВАТСКИМ НОВИНАРИМА: Измислили сте да сам у Глини помињао "Велику Србију"!

Председник Србије Александар Вучић ушао је у расправу са хрватским новинарима, који су у инсистирали на његовом говору у Глини 1995. године.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Упитан да ли ће се извинити због тог говора, српски председник је рекао да "ту врсту понизности од њега неће видети".
На конференцији након разговора са Србима у Вргинмосту, новинари из Хрватске су га неколико пута питали о том говору, у ком је обећао да "Српска Крајина и Глина никада неће бити Хрватска" и да "усташка власт ту неће моћи да дође".
Вучић је најпре рекао да му је питање о Глини и томе да ли сматра да је то "спрски град као 1995. године", од како је стигао у Хрватску постављено више пута, а онда је изјавио: 
“Мера ваше подршке и поштовања је директно пропорционална мери понизности коју очекујете од неког ко је дошао. Али, ту врсту понизности и страха, и потребе да вам се додворавам никада од мене нећете видети", рекао је Вучић. 
Затим је рекао да је током посете Загребу био пристојан, одговоран и учтив и да не жели да на увреде и клевете одговара увредама и клеветама. 
"И данас сам случао о себи најгоре ствари и неистине. Али, нећу да одговарам. Немогуће је да је то једино што имате да ме питате", рекао је он. 
Вучић је рекао и да Хрватска и Србија немају других спорних питања око границе осим 36 километара на Дунаву, а затим је поновио је оно што је рекао и након састанка са хрватском председницом Колиндом Грабар Китаровић да Србија и Хрватска "имају потпуно различите погледе на то шта се дешавало пре 23 и 28 година, али да то не значи да не би требало да причамо и разговарамо". 
Вучић је новинарима рекао и да су му синоћ сарадници показали како је описан у хрватским медијима, између осталог и као четник, и поновио да нико из његове породице ближе и шире никада није био четник, већ да су куће Вучића запалили Хрвати, али да се он никада неће жалити и тражити нечије извињење. 
“И додатно сам срећан што то никада ни један премијер или председник из Хрватске неће доживети сличну хајку у Србији”, додао је Вучић. 
Пошто су неки новинари инсистирали на говору из Глине, Вучић је ушао у вербални сукоб са њима и истакао да такав став никуд не води. 
"Та мера понижавања и понизности, да би по вама био довољно добар како би се разговарало са неким у Хрватској, плашим се да неће довести ни до каквих резултата", рекао је Вучић. 
Српски председник је рекао и да је "измишљен део о Великој Србији у том говору", а питао је и да ли је важно ко је спалио куће његове породице. 
"Десет пута сам вам рекао, али ви мене очигледно не разумете. Ми имамо потпуно различита гледања на ствари. Кад ви ’95. хвалите као ‘Олују’ и вама је то празник, нама је то туга и то је код свих Срба. Али то није разлог да не разговарамо или је то разлог да ме гледате с мржњом?“, запитао је Вучић. 
Расправа с новинарима је потрајала десетак минута, а Вучић је током ње неколико пута рекао хрватским новинарима "да буду пристојни и да га не прекидају како би одговорио”, додајући реченицу коју је често изговарао и у Србији када би ушао у "окршај" са представницима седме силе: "Пустите ме да одговорим, али оно шта ја хоћу, а не оно што ви хоћете". 
Иначе, током разговора са новинарима је неколико пута стао у заштиту хрватске председнице и рекао да му смета што њу вређају због позива који му је упутила.
Прочитајте ОВДЕ да ли је Колинда својом изјавом започела "рат" у ХДЗ-у?
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево како су Вучић и Китаревићева одговарали на незгодна питања, али "српских новинара" како су истакли на овом снимку.

Бонус видео

Миро Буљ провоцирао Вучића: "Кад ћеш у хрватску Глину?!"
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА