Најновије

ЗБРИСАНИ У ИДЛИБУ: Исламска држава више не постоји на северу Сирије, погледајте предају последњих 300 терориста (ВИДЕО/МАПА)

Исламска држава на територији Идлиба збирсана је након два дана. Последњих 300 преживелих терориста ИД, након невероватног пробоја из окружења САА у Хами, и два дана крвавих борби са супарничким терористичким групама у Идлибу положили су своје оружје.

Предаја (Фото: Јутјуб)

Предаја тзв. Слободној сиријслој армији извршена је у граду Хуваин, само дан пошто га је ИД заузела. Упркос напредовању, ИД више није имала снаге да држи територију. Терористи ССА објавили су снимке заробљених терориста ИД како их каминима превозе на непознато одредиште. Судбина теориста ИД за сада је непозната. Овим је и последње упориште ИД на северу Сирије пало.

ИД се и даље држи у неколико џепова на истоку Хомса, уз источну обалу Еуфрата и границу са Ираком. ИД има две мање енклацве ка кампу Јарамук код Дамаска и уз израелску границу код Голана. ОД можног калифата остали су остаци остатака. O убиству водећег терористе у Идлибу читајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Заробљено дете борац из редова ИД.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА