Најновије

НАЈСАВРЕМЕНИЈИ ХЕЛИКОПТЕР НА СВЕТУ : “Ми-26Т2В” у серијској производњи од 2019.

Серијска производња надограђене верзије најсавременијег хеликоптера Ми-26Т2В на свету, која ће моћи да функционише у било ком временским условима и у било које доба дана, почеће 2019. године.

Ми-26Т2 (Фото: РИА)

Пре тога, прес служба компаније “Хеликоптери Русије” известила је да су стручњаци холдинга припремили пројекат надградње “Ми-26” за Ваздушно-космичке снаге, развијен узимајући у обзир искуство војне примене ових хеликоптера.
Тренутно, на основу пројектне документације коју је развио Московски хеликоптерски завод, фабрика "Роствертол" ради на развоју прототипа новог хеликоптера Ми-26Т2Б за руске ВКС.
У другој половини 2018. године хеликоптер ће бити пребачен у Московски хеликоптерски завод на тестирање лета, а планирано је да масовна производња почне у 2019. години.
У “Хеликоптерима Русије” су подсетили да је главни захтев војног одељења за нову летелицу способност летења у било којој регији, укључујући и тешке географске и неповољне климатске услове, у било које доба дана, преко познатих и непознатих рута, као и дуж праваца ван стаза и преко терена, са недостатком оријентирних места, у условима отворене ватре и напада непријатеља.
Машина је опремљена модерним интегрисаним комплексом радио-електронске опреме НПК90-2, која обезбеђује хеликоптерско летење у ноћном режиму са аутоматским летењем дуж руте, излазом на унапред утврђену тачку и приступ, као и слетање на главни или алтернативни аеродром.
Ваздушни комплекс одбране хеликоптера пружа заштиту од пораза нападајући ракетне системе противваздушне одбране тако што открива узрок претњи и супротставља се нападачким средствима путем радио и оптичко-електронског вођења.
Највећи светски теретни хеликоптер Ми-26 је јединствен у својим транспортним могућностима и користи се за пренос мобилних слетних уређаја, укључујући опрему великих размера.
Летелица се може користити за широк спектар задатака, укључујући транспорт, евакуацију и гашење пожара.
Хеликоптер може носити до 82 падобранца са пуним оружјем или до 20 тона терета унутар трупа или спољне суспензије. Кадрове из кокпита руског “летећег тенка” можете погледати ОВДЕ.
Извор: Глас Москве

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА