Најновије

НОВИ ДОКАЗИ: Истину о томе ко је крив за несрећу Титаника заташкали су...

Трагедија "Титаника", путничког брода који је потонуо на дно Атлантика у рано јутро 15. априла 1912. године, једна је од највећих поморских катастрофа у којој је погинуло више од 1.500, а преживело 700 људи.

Титаник (Фото: Јутјуб)

Масони су били укључени у истрагу у вези са потонућем "Титаника" 1912. године у намери да заташкају одговорност британског Трговачког одбора.
Нови докази показују да су судија који је надгледао истраживање катастрофе, као и главни истражиоци, били масони.
Тајна архива у којој се налазе имена два милиона масона први пут је јавно објављена на страници "Анкестри" и открива у коликој су мери масони били укључени у контроверзну британску истрагу о "Титанику".
Док је истрага америчког Сената показала да је кривац био британски Трговачки одбор због "лабавих регулација које су допустиле да на броду буде тако мали број спасилачких бродова", британска истрага, коју је предводио Лорд Мерси, није оптужила Одбор.
И лорд, чије је право име било Џон Чарлс Бигам, био је, како се сада сазнаје, масон који је приступио Лондонској ложи 1881. године.
Њима је припадао и председник Одбора Сидни Бакстон, који је постао члан исте године.
Имена још најмање двојице од пет стручњака који су учествовали у истрази, такође, се налазе у масонској архиви - професор Џон Харвард Билис, специјалиста за морнаричку архитектуру, и Едвард Честон, виши инжењер.
Чак су и лорд Пири, директор бродоградилишта "Харланд и Вулф" у Белфасту, у којем је изграђен "Титаник", и један од директора компаније која је била на челу "Вајт стара", фирме власника "Титаника", такође, били масони.
Стручњак за "Титаник" Ник Комптон тврди да су се Британци више фокусирали на популистичке проблеме попут питања да ли су спасилачки бродови примали богате путнике који су им нудили мито и зашто се нису враћали по људе који су пливали око брода?
Британска истрага закључила је да је капетан Смит учинио оно што би и било који други способан човек учинио да је био на његовом месту, наводи лист "Телеграф".
Али, учешће великог броја масона баца ново светло на читаву истрагу и показује у коликој су мери били укључени у британско високо друштво, као и како су управљали њим.
Прочитајте ОВДЕ како нас то Американци шпијунирају кроз наше ТВ екране?
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте спектакуларне сцене потоунућа Титаника.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА