Најновије

ОБОРЕНА ЛИСТА ЉУБИШЕ ПРЕЛЕТАВЧЕВИЋА БЕЛОГ: Није због Ђиласа, ево чија жалба га је избацила из трке

Управни суд је оборио листу Љубише Прелетачевића Белог за градске изборе у Београду на основу жалбе Милоша Адамовића из Земуна, сазнаје "Блиц". На основу досад доступних информација, највероватније је реч о функционеру Социјалдемократске уније и кандидату на листи "Не давимо Београд".

Лука Максимовић (Фото: Јутјуб)

У пресуди Управног суда се наводи да је одлучивао по жалби "бирача М. А. из Б.-З.". Пресуда по жалби "бирача М. А." донета је синоћ, с образложењем да листа Белог не испуњава услове да буде проглашена. Претходно је Градска изборна комисија (ГИК) пре неколико дана усвојила и прогласила ову листу.
Иако се у пресуди не види ко је "бирач М.А.", "Блиц" тврди да је реч о Милошу Адамовићу из Земуна (у судским списима Београд - Земун, Б.-З). Даље провере су водиле ка функционеру Социјалдемократске уније и 71. кандидату на изборној листи "Не давимо Београд", који је пре неколико дана на свом твитер налогу и најавио да ће поднети жалбу против листе Белог.
"Наравно да се треба борити против лажних СНС листа на београдским изборима па ћу у току дана и поднети жалбу ГИК-у против лажне ДЈБ листе и листе Белог. Ипак, не заборавимо да је и листа Доста је било - СП Двери проглашена противно Закону", написао је Адамовић недавно на свом твитер налогу.
Београдски медији су претходно објавили да је "листу Белог оборио Драган Ђилас". Како "Блиц" сазнаје у Градској изборној комисији, представник листе "Драган Ђилас - Београд одлучује, људи побеђују!" раније јесте имао усмене примедбе на валидност листе Прелетачевића Белог. Ипак, жалбу Управном суду поднео је Милош Адамовић, кандидат са листе Иницијативе "Не давимо Београд". О заказаном ТВ дуелу Шешеља и Обрадовића сазнајте ОВДЕ. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лука Максимовић о кандидатури за градоначелника.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА