Најновије

ДАЧИЋ: Лицемерни Брисел од нас тражи харакири!

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да нема те шаргарепе због које би Србија добровољно пристала да се одрекне Косова и Метохије.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Лицемерно је да поједини кругови у Бриселу од нас очекују тај историјски харакири, а ни они сами унутар ЕУ немају јединствен став када је реч о косовском питању, истакао је Дачић.
Дачић је коментарисао и данашњи наставак дијалога Београда и Приштине у Бриселу, где ће се говорити о Заједници српских општина, истакавши да Србија неће пристати на било какве промене и преправке раније потписаног споразума о ЗСО, а на чему инсистирају Албанци. 
Он је рекао и да, ако Брисел пристане на тако нешто, од наставка дијалога нема ништа. "Они у Приштини изгледа пате од амнезије и не знају да смо Бриселски споразум потписали Хашим Тачи, Кетрин Ештон и ја и да су у њему јасно назначене обавезе обе стране", казао је Дачић. 
Уз подсећање да је тај споразум потписан пре пет година, Дачић каже да је тежња Приштине да се Срби са севера Косова представе као дестабилизујући фактор, што је посебно био случај са убиством Оливера Ивановића. 
На питање да ли смо већ упали у замку "правно обавезујућег споразума", Дачић каже да је то у ствари флоскула коју је смислио Штефан Филе и да сама ЕУ не зна шта то значи, а као доказ наводи да Брисел није поставио никакав датум за тај "правно обавезујући споразум". Он још каже и да унутар ЕУ не постоји сагласност око статуса Косова те да због тога ни сам Брисел не може Београду да намеће нешто о чему ни сами не могу да се договоре. 
Упитан да ли можемо коначно и започети причу о коначном статусу Косова, Дачић каже: "Приметно је да у Приштини не желе дијалог о трајном решењу, јер сматрају да су остварили своју државу и да Београд треба само да се сагласи с тим", закључио је Дачић.
Прочитајте ОВДЕ шта је поручио Иран а тиче се Косова?
Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте недавно ТВ гостовање Дачића и Мирослава Лазанског и шта су занимљиво рекли.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА