Најновије

ИРАН: Једини пут за решавање проблема Косова је...

Министар спољних послова Ирана Мохамад Џавад Зариф борави у Србији са директорима највећих иранских компанија и представницима привредних комора.

Мохамад Џавад Зариф и Ивица Дачић (Фото: Мин.спољњих послова)

Он је изјавио данас да је једини пут за решавање проблема Косова дијалог и поштовање међународног права.
Џавад Зариф, који ће се састати са српским званичницима, навео је да ће председнику Србије Александру Вучићу пренети позив председника Ирана да посету ту земљу.
На заједничкој конференцији за новинаре са српским колегом, Ивицом Дачићем, Џавид Зариф је рекао да Србија и Иран могу да сарађују у области пољопривреде, грађевинарства, енергетике, здравства, туризма, али и у војној индустрији као у време Југославије.
"Надамо се да ће се наставити тренд развоја добрих односа", рекао је Џавад Зариф и додао да су се ирански туристи од када су две земље међусобно укинуле визе уверили у срдачност и гостопримство српског народа.
Министар Дачић је захвалио Џаваду Зарифу на принципијалном ставу о једнострано проглашеној независности Косова и поручио да Иран може да рачуна на пријатељство Србије и подршку у међународним организацијама.
Дачић је изразио задовољство због тога што је Џавад Зариф у Србију дошао са великим бројем привредника, наводећи да је могуће унапређење економске сарадње.
Имамо традиционалне пријатељске односе са Ираном. Желимо да те односе што више продубљујемо, да развијамо сарадњу у свим областима. Радују нас посете на највишем нивоу и ово је изванредна прилика за подстицај сарадње", рекао је министар Дачић.
Дачић је приметио да је око 6.000 Иранаца од септембра до фебруара посетило Србију и изразио очекивање да ће тај број бити већи од марта јер је предвиђено да се успоставе директни летови између Београда и Техерана.
Прочитајте ОВДЕ где Александар Вучић жели да одведе Меркелову и зашто?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Иран од почетка подржава Србију и није признао независност Косова.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА