Најновије

ЏОНСОН УПУТИО ОЗБИЉНЕ ПРЕТЊЕ: Ако буде доказа о хемијском оружју, крећемо са нападима на Сирију

Велика Британија размотриће план да са САД заједно учествује у војним ударима против снага сиријске владе уколико буде доказа да је коришћено хемијско оружје против цивила, рекао је данас британски минитар спољних послова Борис Џонсон.

Џонсон (Фото: Синхуа)

- Ако утврдимо да се то догодило и ми то можемо показати, и ако буде предлог за акцију где Велика Британија може да буде корисна, мислим да ћемо озбиљно да то размотримо - рекао је Џонсон, пренела је агенција Ројтерс.
Агенција АП је пренела да је више од 500 људи убијено од прошле недеље у региону Источне Гуте, где су активисти у недељу пријавили сумње у напад отровним гасом.
- Употреба гаса хлорина као оружја само погоршава ситуацију - изјавила је у понедељак портпаролка Беле куће Сара Хакаби Сандерс.
У Сирији грађански рат траје седам година.
У тој држави отворено је више фронтова са више сукобљених страна.
Турска је у јануару започела офанзиву у сиријском региону Африн, где се бори против курдских милиција, Русија помаже режиму у Дамаску у борби против побуњеника, а коалиционе снаге предвођене САД подржавају Курде у Сирији који се боре против Исламске државе. Турска распоређује специјалне снаге у сиријском Африну. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Долазак Тигрових снага у Источну Гуту.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА