Најновије

УГЉАНИНУ СМЕТА СРБИЈА: Српска држава је за Бошњаке геноцидна творевина!

Председник Бошњачког националног вијећа Сулејман Угљанин казао је на конференцији за новинаре да "српска држава за Бошњаке у Србији представља геноцидну творевину, са неприхватљивим именом и начином њене организације".

Сулејман Угљанин (Фото: Јутјуб)

Угљанин је навео да се помињањем "српске државе" врши дискриминација над свима који не припадају већинском народу, те да се БНВ труди да се уставним променама Бошњацима да статус државотворног и конститутивног народа у држави Србији.
Према његовим речима, у уставним променама требало би да се "Санџаку обезбеди статус покрајине, односно средњи ниво власти".
"У том контексту такође инсистирамо на ревизији Акционог плана за поглавље 24 у оквиру преговара Србије са ЕУ и мањинског акционог плана. То су кључне ствари на којима ми радимо", казао је Угљанин.
Како је навео, о положају Бошњака у Србији говорио је "због чињенице да у протеклих 28 година државни органи Србије учинили све што је било у њиховој моћи да протерају Бошњаке са ових простора и да им обесмисле живот".
У то је, каже, била укључена и полиција Србије у време Слободана Милошевића, а да се стање није променило, оптужује даље Угљанин, говори реаговање српске полиције и министра после догађаја од 30. септембра у Тутину, те нереаговање на поступке Муамера Зукорлића.
Прочитајте ОВДЕ зашто ће Приштина побеснети када буде видела стратегију ЕУ за Балкан?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта је Угљанин причао о Санџаку пре пар месеци?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА