Најновије

ПЕНТАГОН СЕ СПРЕМА ЗА НАПАД: Нова америчка појачања стигла у Сирију! Скапароти довукао и гомилу војске у Израел! (ВИДЕО)

Командант америчких војних снага у Европи генерал Куртис Скапароти заклео се у Тел Авиву да ће Сједињене Државе помоћи Израелу у кризном тренутку.

Скапароти предводи америчке операције на Блиском истоку (Илустрација: Правда)

Он је ово изјавио након састанка са министром одбране Израела Гадијем Ајзенкотом у израелском генералштабу, током масивних војних вежби Израелских одбрамбених снага (ИОС) и Армије САД под називом "Јунипер кобра 2018", које се ових дана одржавају у Израелу. На вежбама, званично, у овом тренутку учествује око 4.500 војника, али се не наводи колико има Израелаца, а колико Американаца, као ни да ли је то коначан број, а у израелске територијалне воде, овим поводом, допловила је и америчка 6. флота. "Јунипер кобра" је превасходно вежба противракетне и противавионске заштите, на којој ће, између осталог, бити увежбавана координација америчких и израелских ракетних и ваздухопловних снага, а трајаће неколико недеља. - Сједињене Државе су дубоко посвећене одбрани Израела. Наставићемо да радимо са ИОС-ом на промоцији стабилности у региону, и то не само у смислу војних вежби већ и у случају стварних непредвиђених ситуација, рекао је Скапароти. "Током састанка, команданти су дискутовали о тренутној ситуацји на Блиском Истоку и претњама у развоју, као и о приликама за стратешке војне операције", саопштено је из команде израелских снага. Генерал Ричард Кларк, командант 3. ваздухопловне армије САД, који представља америчку ратну авијацију на овим вежбама, рекао је да је војска његове земље спремна да брзо одреагује на позив Израела. Он је нагласио да је потребно свега 72 сата да се америчке снаге стациониране у Европи пребаце у Израел.

Појачане активности на североистоку Сирије

Истовремено са покретањем вежби "Јунипер кобра 2018", током претходна два дана, локални активисти пријавили су појачане активности америчких снага у североисточној сиријској покрајини Хасака, која се у потпуности налази под контролом америчко-курдске коалиције. Осим већ устаљених извештаја о бившим терористима Исламске државе, који сада пролазе преобуку у америчким базама у овом региону, локални активисти извештавају о великом броју америчких "Блек хок" хеликоптера који већ два дана пристижу у исте те базе, што је документовано и овим снимком: Овакве активности говоре у прилог тврдњама да је прва група терориста завршила обуку у америчким базама и да су спремни за распоређивање на кризне тачке унутар Сирије са којих Пентагон планира даљу дестабилизацју Сирије. Да Американци заиста спремају велику провокацију у Сирији, потврђује и данашње упозорење руског генерала Валерија Герасимова, који је Американцима објаснио шта ће се догодити уколико крену на Дамаск. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА