Најновије

ГЛАВОМ У ЗИД: Џихадисти кренули у "осветничку" офанзиву у Хами и оставили своје животе на фронту! (ФОТО/ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) и добровољачке Снаге националне одбране (СНО) одбили су данас здружени напад протурских и проамеричких џихадистичких организација на северу сиријске покрајине Хаме, саопштено је из сиријске ратне команде.

На северу Хаме (Илустрација: Правда)

Након првобитних успеха изненадне офанзиве и освајања претежно хришћанских села Карназ и Хамамијат, уследио је бруталан одговор сиријских снага и руске авијације, у којима је напредак џихадиста потпуно анулиран, а највећи број нападача побијен. Иако су "побуњенички" медији данас тврдили да су у нападу, о ком су у почетку помпезно извештавали, учествовале искључиво америчке и турске џихадистичке организације, демантовала их је сама сиријска Ал Каида (Хајат тахрир ал Шам - ХТШ), чије је медијско крило, агенција "Ибаа", објавила да су њихови припадници први закорачили у поменута села. Овако су започели своје извештавање о офанзиви: ... и "успесима": А онда је уследио одговор: Како су закорачили, тако су вероватно међу првима и оставили своја беживотна тела у њима, након муњевитог одговора сиријских и руских снага, које су према локалним извештајима извршиле више од 50 удара из ваздуха. Пгледајте и фото-репортажу коју је након одбијеног напада објавио локални сиријски портал "Хама":
Syrian Army Repels FSA Attack In Hama, Kills Dozens Militants (Photos, Video)


Syrian Army Repels FSA Attack In Hama, Kills Dozens Militants (Photos, Video)


Syrian Army Repels FSA Attack In Hama, Kills Dozens Militants (Photos, Video)

Ипак, иако су данас претрпели страшне губитке, џихадисти највероватније неће одустати од погубних напада на северу Хаме, што потврђују и њихове агенције које најављују нове "храбре ударе на режимске снаге", а у знак одмазде и помоћ својим колегама у Источној Гути, тако што се надају да ће константним нападима натерати САА да пребаци снаге из операције "Челик Дамаска" на север Хаме. То се, наравно, за сада неће догодити, али је прилично очигледно да су добили наређење од својих спонзора да по сваку цену покушају да растерете терористе у Источној Гути, једином преосталом месту са ког могу да угрозе сиријску престоницу.

Овакву намеру спонзора сиријских терориста наговестио је шеф Централне команде америчке војске, који је рекао да САД неће дозволити победу Русије и Ирана у Сирији, али и објаснио да његова земља, због руског противавионског и противракетног оружја, више није у могућности да то уради сопственим снагама. Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА