Најновије

ЈАНКОВИЋ: Избори у Београду су разоткрили природу власти

Избори за скупштину Београда довели су до промена код опозиције и разоткриле природу власти која није бирала средства да обезбеди већину, изјавио је лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић.

Јанковић (Фото: Медија центар Београд)

"Ови избори су разоткрили, тешка је реч, али морамо да је користимо, фашисоидну природу ове власти и нису бирани методи ни средства, нити се покушавало крити на који начин се поступа да се обезбеди већина. Одговорност свих нас, не само опозиције, је то што смо дозволили да Србија данас личи на Немачку 1933. године", рекао је Јанковић.
Суштински, оценио је Јанковић, режим је према својим бирачима користито насиље, било у виду уцене или мита, а према опозицији је користио све могуће методе за компромитовање.
"Власт је скинула маске и показала најотвореније насиље и лаж, а у опозицији су се десиле промене и после ових избора, настала је нова политичка сцена у Србији", оценио је Јанковић.
На једној страни су Српска напредна странка (СНС) и Социјалистичка партија Србија (СПС), а на другој опозиција, странке које су прешле цензус.
"Та нова опозициона сцена је шанса и обавеза да опозиција престане да се бави собом и почне да се бави Србијом", рекао је он.
Јанковић је одбио да одговара на питања новинара ТВ Пинк и оценио да та ТВ обмањује грађане Србије.
"Ниједан одговор, ни на једно ваше питање не може да допринесе информисању, већ само дезинформисању грађана Србије. Ја у томе не могу да учествујем", рекао је Јанковић.
Говорећи о наредним корацима Покрета, Јанковић је рекао да је први циљ да ПСГ ојача своју политичку, програмску и кадровску основу и окупи људе и идеје демократске, грађанске и проевропске оријентације.
Циљ је, додао је, и да се настави и ојача сарадња са партнерима са београдских избора и да се та сарадња прошири на целу Србију. Навео је да је и да се Покрет припрема за нова сучељавања са СНС-ом, јер, како каже, имају разлога да верују да ће Александар Вучић одлучити да распише и нове парламентарне изборе.
Јанковић је рекао да ће се трудити да његова одборничка група буде најбоља одборничка група у београдској Скупштини. Он је одговарајући на питања новинара прецизирао је да ће сви партнери који су на београдским изборима подржали Драгана Ђиласа, имати своје одборничку групу које ће најближе сарађивати.
Шешељ тврид да је Мичел дошао да уручи ултиматум Србији и стави нам нож под грло! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Саша Јанковић о удруживању опозиције у Србији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА