Најновије

ШАПИЋ ОДУВАО "ДЕМОКРАТСКУ ОПОЗИЦИЈУ": Ви не знате ништа о мојој националној политици! Немам намеру да се удружујем са вама!

Председник општине Нови Београд и трећепласирани на београдским изборима Александар Шапић рекао је да не види разлог да се опозиција уједињује.

Александар Шапћ (Фото: ЈуТјуб, Правда)

Како је рекао, опозициона сцена Србије је шаренолика и све странке имају различите начине деловања, понашања и циљева. Подсетимо, Драган Ђилас, носилац другопласиране листе "Београд одлучује - људи побеђују" на београдским изборима предложио је да се опозиција у Србији удружи у чврст савез који би имао заједничко председништво и стручне тимове за разне области. Ђилас је навео да опозиција грађанима мора да понуди програмска решења – у економији, здравству, просвети итд. Међутим, Шапић наводи да не види разлог да иду заједно све странке које нису на власти, а које се разликују по много чему. Како је рекао, већи број гласова треба да буде последица политичког деловања, а не уједињавања различитих. - Мислим да не постоји ни један разлог да се сви ми који имамо неко политичко деловање на локалном или републичком нивоу сврставамо у било коју врсту заједничке организације која ће заједнички да одлучује. У овом моменту не видим себе у политичком блоку створеном само зарад политичке снаге, наставићу да радим као и до сада - каже Шапић. Он је поручио да још није изашао са националном политиком, већ само са локалном, београдском, и поновио да у овом моменту не може да прихвати да сарађује са политичким странкама само зато што је „петоро јаче од троје“. - Не доживљавам политику тако, јер да доживљавам, сарађивао бих са СНС - поручио је Шапић. Ко је све из опозиције "удружено" отишао на ноге америчком заменику помоћника Стејт департмента задуженом за Балкан, прочитајте ОВДЕ. Извор: Инсајдер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А зашто је у Новом Београду ушао у коалицију са радикалима, Шапић је објаснио овако:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА