Најновије

СРПСКИ ГЕНЕРАЛ УМИРЕ У ЦРНОГОРСКОМ ЗАТВОРУ: Дикић 37 дана штрајкује глађу, стање критично!

Бивши командант српске Жандармерије генерал Братислав Дикић, оптужен за "покушај тероризма" у Црној Гори, већ 37. дан штрајкује глађу у Заводу за извршење кривичних санкција и здравље му је угрожено, рекао је вечерас његов адвокат Душан Јововић.

Прете му смрћу (Фото: ssp.org.rs)

- Његово здравље је угрожено, а раније је одбио зрачење и хемотерапију. У самици је 515 дана што додатно утиче лоше на његово здравље - рекао је Јововић за црногорске медије.
Он је истакао да Дикић и даље користи медикаменте иностраног порекла и алтернативне методе лечења, којих нема на списку Министарства здравља Црне Горе.
- Мом брањенику не може бити пружена адекватна медицинска нега. Нико од надлежних институција још није реаговао по том питању. Притвор и даље траје и лоше утиче на његово здравствено стање - каже адвокат Јововић.
Дикић је раније током суђења рекао да је његов циљ да се изнесе истина, да није знао за криминалне активности које су планиране.
Он је тврдио да му је сведок сарадник Саша Синђелић приликом сусрета у Нишу рекао да протесте против уласка у НАТО у Подгорици организује "српска опозиција", али да му није саопштено име организатора.
Оптужницом Специјалног тужилаштва у случају покушаја тероризма на изборни дан 16. октобра 2016, у Црној Гори обухваћена су двојица руских држављана-Едуард Шишмаков и Владимир Попов, те српски држављани Милош Јовановић, Немања Ристић, Предраг Богићевић, Братислав Дикић, Кристина Христић, Бранка Милић, Милан Душић, Драган Максић, Србољуб Ђорђевић.
Оптужена су и три црногорска држављанина-лидери ДФ-а Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, службени возач ДФ-а, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.
Стижу "Ноћни вукови" и носе јасну поруку Владимира Путина! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Славко Никић - Генерал Братислав Дикић је жртвован и Србија мора да уради нешто!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА