Најновије

ШОЈГУ УДАРИО ПО ВИЛИЈАМСУ: Блебеће као алапача, нема интелигенцију!

Блебетање у стилу најобичније алапаче, које је демонстрирао руководилац Британског министарства одбране Гавин Вилијамсон, савршено показује изузетан степен његове интелектуалне импотенције, изјавио је Руски министар одбране Сергеју Шојгу у рекацији на Вилијамсонову поруку Москви да умукне.

Сергеј Шојгу (Фото: Ria)

- Позвавши Русију "да умукне" Министар одбране Велике Британије, Гавин Вилијамсон доказао је своју "изутетну интелектуалну импотенцију" и открио је потпуну неоснованост британских оптужби против Москве - изјавио је руски Министар одбране и додао:
- Блебетање у стилу најобичније алапаче, које је данас демонстрирао руководилац Британског министарства одбране Гавин Вилијамсон, савршено показује изузетан степен његове интелектуалне импотенције - изјавио је руски министар одбране у свом саопштењу.
Руска страна вратила је Вилијамсону ударац после његових коментара од четвртка, где је рекао да би Русија "требало да се повуче у страну и да умукне". Ово је била реакција Министра одбране на питање о могућим противмерама Москве у одговор набританске санкције због тровања бившег двоструког шпијуна сергеја Скрипала почетком марта у Салсберију.
Речник којим се служи британски министар одбране "само показује испразност свих тих оптужби са стране Лондона против Русије… а исто тако и колики су пајаци и они који износе такве оптужбе" - истакао је Шојгу.
Говорећи о Сиријској "Осматрачници за заштиту људских права" и о Белим шлемовима, Министар одбране назвао је енглеску "ушушканом кућицом лежних узбуђења". Додао је и да је Москва развила јак имунитет против лажних оптужби Лондона на адресу Русије.
- Што се тиче простачког начина говора енглеског министра одбране кад се ради о Русији, у одсуству икаквих стварних резултата његове службене делатности, то је очигледно једино што је још преостало у арсеналу оружаних снага Њеног величанства - рекао је Шојгу.
У свом ранијем обраћању јавности представник за штампу Руског министарства спољних послова, Марија Захарова, изјавила је да Вилијамсонов испад показује да су британске власти нервозне и да нешто крију.
Вилијамсонове изјаве су многи исмејавали и по интернету у Енглској, изражавајући и забринутост због тога што британским оружаним снагама руководи "предпубертетски балавац" који иступа с претњама "које би биле пригодније међу дечурлијом која се ииграју у песку".
Подсетимо, премијерка Велике Британије Тереза Меј пожурила је да изнесе оптужбе против Русије због употребе хемијског оружја на британском тлу и послала је Москви ултиматум са захтевом да објави податке о завери против отрованог шпијуна Скрипала. 
Пошто је тај захтев Москва одбацила, Велика Британије је у среду увела санкције против Москве, укључујући и протеривање 23 дипломата, ограничење контаката и залеђивање руске имовине у Б.Британији.
Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је изјавио да ће и британски дипломати свакако бити протерани из Русије,као одговор на потезе Лондона. Но, и поред тога, Лавров је изјавио да је Москва отворена на сарадњу с В.Британијом у случају (отрованог шпијуна) Скрипала - уколико буде третирана као равноправни партнер.
Прочитајте ОВДЕ шта би се догодило да је „Новичок“ био у коферу Јулије Скрипаљ?
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сергеј Шојгу: У Британији није порасла животиња која може да наређује нашем медведу!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА