Најновије

РАТ У НАЈАВИ: Трамп уводи драконске цене на челик!

Амерички председник Доналд Трамп објавио је да ће САД увести високе тарифе на увоз челика и алуминијума.

Донаслд Трамп (Фото: Јутјуб)

Трамп је прецизирао да ће тарифа на увоз челика бити 25 одсто, док ће на алуминијум бити десет одсто. Мере ће бити на снази дужи временски период, а почеће да важе следеће недеље.
Трамп је на Твитеру написао да су "индустрија челика и алуминијума десетковане због нефер трговине и лоше политике која је вођена деценијама и да друге земље не смеју више искоришћавати Америку, њене раднике и компаније", пренео је Глас Америке.
Амерички председник је на састанку рекао да су трговински споразум НАФТА и Светска трговинска организација катастрофални за САД и да је "успон Кине директно повезан са отварањем Светске трговинске органзиације".
Трамп није објавио детаље о томе које ће земље бити погођене новим тарифама.
У 2017. САД је скоро половину количине челика увезла из Канаде, Бразила, Јужне Кореје и Мексика, док је кинески челик чинио мање од 2 одсто укупног увоза САД.
ЕУ је, реагујући на ту најаву, саопштила данас да ће одлучно изаћи са контрамерама против САД, назвавши рестрикције у трговини челиком и алуминијумом "драстичном интервенцијом" којом се штити америчка индустрија, јавио је Ројтерс.
"Ми дубоко жалимо због овог корака, који представља драстичну интервенцију за заштиту америчке индустрије и није заснован на било каквом оправдању везаном за националну безбедност", саопштио је председник Европске комисије Жан Клод Јункер.
Амерички Стејт департмент оптужио је јуче Русију да развија нуклеарна оружја која крше споразумне обавезе и стварају нестабилност. Прочитајте ОВДЕ којој земљи је дао зелено светло за увоз америчког оружја.
Извор: Нова економија

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Цена челика је пре две године доживела суновратан пад.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА