Најновије

БРНАБИЋ: Неопходна реконструкција, неки чланови "гурају" личне агенде

Србију, по свему судећи, чека реконструкција Владе – најавила је премијерка. Каже да није задовољна у потпуности како њен тим функционише и зато чека председника државе да се врати у земљу и да с њим о томе разговара.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

"Нисмо обданиште па да Брнабићева глуми васпитачицу. Многи би волели да Влада изгледа као раштимовани оркестар, али и нови диригент, иако није калибра као стари, не диригује лоше", пре неколико месеци изјавио је Ивица Дачић.
"Мислим да је реконструкција Владе у овом тренутку неопходна. Постоје одређени чланови који у овом тренутку више гурају личне агенде, који за један тим који би требало да буде компактнији имају можда превише личне сујете. Мислим да генерално тимски дух мора да буде много јачи. Ја сам неколико пута током претходних месеци молила министре да се не расправљају у медијима, у јавности", поручује премијерка Ана Брнабић.
Расправљало се макар двоје – министри Михајловић и Ђорђевић о Закону о родној равноправности. За медије је то био сукоб, за Михајловићеву размена аргумената.
"Ми смо у Влади као тим, нема неспоразума у када је то у питању", рекао је министар Зоран Ђорђевић.
Било је и невербалних неслагања која су камере забележиле.
"Обећавам да нећу колутати очима и правити фаце на било шта, тако да сви могу да кажу шта желе", каже Михајловићева.
Брнабићева указује да је у потпуности нормално да у тиму професионалаца постоје различита мишљења, али додаје да је важно да се то реши у тиму, а да се у јавности пред грађанима којима се, каже, служи – представљате као тим.
Председница Владе не жели да открије да ли је реч о Михајловићевој и Ђорђевићу.
Не жели да открије колико је кабинета чијим је радом незадовољна, да ли ће бити нових имена или ротација, спајања ресурса. У медијима се помињало спајање европских интеграција и спољних послова.
Било је јавних неслагања и на линији Јадранка Јоксимовић – председница Владе.
"Наравно, ја као министарка европских интеграција не смем да дозволим, у име свих који се баве европским интеграцијама, да кажем да је свеједно да ли ћемо отворити једно или четири поглавља", наводи Јадранка Јоксимовић.
Премијерку, која је нестраначка личност, предложио је Александар Вучић, што је подржао његов СНС и коалициони партнери. Тим редом ће се тражити и подршка за промене.
"Очекујем подршку председника. Разговараћемо, у сваком случају ја не желим да мистификујем ни позицију председника Владе – и моја позиција није богом дата мени. Шта год може да се направи да Влада функционише боље у овом тренутку, мислим да може да се уради. Ни моја позиција не мора да буде неопходна, подразумевајућа", напомиње Брнабићева.
Коалициони партнери напредњака нису против промена. Први који нема ништа против реконструкције а ни да он сам буде замењен Јадранком Јоксимовић је Ивица Дачић.
Човек који је победио све реконструкције, Расим Љајић, сматра да је она боља од избора. Александар Вулин је за изборе био, а сада мисли да до промена може и треба да дође.
НАТО преко Заева прави хаос на Балкану. Више о томе читајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брнабић: Србија на листи несигурних земаља за спречавање прања новца - политичка одлука
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА