Најновије

Дамјановић: Михајловић даје легитимитет убицама српског народа! Војни синдикат: Позивамо на борбу за останак Косова!

Изјава Зоране Михајловић, потпредседнице Владе, да Србија данас не жели сукобе, већ компромисно решење за питање Косова, због боље будућности нових генерација Срба и Албанаца, изазвала је лавину коментара на друштвеним мрежама. Она је дата поводом 19 година од почетка НАТО бомбардовања које је трајало 78 дана, док број жртава још увек није утврђен.

Миљан Дамјановић (Фото: Срс)

- Србија данас не жели сукобе ни са ким, желимо компромисно решење за питање Косова, које је више десетина година гурано под тепих јер желимо бољу будућност за неке нове генерације и Срба и Албанаца", наводи се у саопштењу из кабинета потпредседнице Владе. Миљан Дамјановић, посланик СРС је на свом Твитер налогу написао да Михајловићева оваквим изјавама "даје легитимитет убицама српског народа и оправдава њихов поступак, као што је било НАТО бомбардовање СР Југославије 1999. године.
Он је истакао да Србија никада није желела никакве сукобе већ се само народ херојски бранио, као и интегритет државе и додао да она наставља да спроводи антисрпску политику са високе државне функције.
Михајловићева је још у свом саопштењу додала и да је Србија данас много другачија од оне пре 19 година, да иде ка Европској унији, да је економски стабилна и да има председника Александра Вучића, који жели стабилност, мир, сарадњу и дијалог са свим земљама света. Да је то гарант ће Србија, у данас другачијем међународном окружењу, знати и умети да очува све виталне и националне интересе.
Она ја казала и да више од хиљаду погинулих војника и полицајаца, хиљаде рањених и претрпљена штета већа од 100 милијарди евра током НАТО агресије обавезују све да се никада не заборави кроз шта је Србија прошла на самом уласку у 21. век. 
„Војни синдикат Србије” је подржао српску омладину која у суботу, 24. марта, организује протест под називом, „НАТО дахије, марш из Србије”, и позвао своје чланове да у што већем броју се појаве на овом патриотском догађају поводом годишњице почетка НАТО агресије на Србију, започете 24. марта 1999. године. 
„У име Војног Синдиката Србије, у име сваког официра, подофицира, војника желимо да дамо пуну подршку организаторима овог скупа уз чврсту војничку реч да смо и бићемо уз Вас у овој борби коју сте започели јер је та борба не само Ваша већ целокупног српског народа. Препознали сте моменат и одважили се да кажете не. Да кажете не свима онима који желе да ставе потпис на Косовску независност, било да се они налазе у међународној заједници или на највишим државним позицијама у републици Србији, истакнуто је у саопштењу. Војни синдикат је истакао да ће бити тешко и да ће бити под притисцима али су сигурни у њихову одлучност и истрајност. Уједно позивали су све синдикате, удружења и појединце да се укључе у општенародну борбу за останак Косова и Метохије у границама републике Србије и самим тим за опстанак српског народа.
Прочитајте ОВДЕ све о тужној годишњици и никад утврђеним жртвама.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Миљан Дамјановић: Историја ће судити о томе колики је Вучић издајник!

Бонус видео

Како се на актуелној геополитичкој слици света види Србија?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА