Најновије

ТРГОВИНСКИ РАТ УНАПРЕД ИЗГУБЉЕН: Кина лежи на резервама од 3.000 милијарди долара, а Америка...

Кина не треба да се покаже слабом у трговинском спору против "силеџије" као што је амерички председник Доналд Трамп, сматра Нобеловац Џозеф Стиглиц. Он сматра да би повлађивање Кине довело до све више и више захтева.

Чији је долар? (Фото: public, Правда)

- Нарочито када имате силеџију попут Трампа, не би било добро да се реагује на слаб начин. Повлађивање у трговинском рату могло би да води ка све већим и већим захтевима - рекао је Стиглиц у интервјуу за "Блумберг" телевизију у Пекингу. Трамп је у четвртак започео "трговински рат" са Кином, наложивши наплату царина на увоз кинеске робе у вредности од најмање 60 милијарди долара, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Кина је одговорила на Трампове тарифе на увоз челика и алуминијума царинама на увозне америчке производе у вредности око три милијарде долара, додајући да има припремљен "свеобухватни план" и за други узвратни удар, наводи њујоршка агенција. Стиглиц, који је професор економије на Колумбија универзитету, каже да је Кина у сваком случају у бољем положају да одоли "олуји" него Трамп ако се спор развије у потпуни трговински рат. - То је зато што има алате и ресурсе да помогне онима који би били највише погођени трговинским ратом, док САД то немају - рекао је он. - Кина "седи" на 3.000 милијарди долара резерви које може да користи како би помогла онима који буду најпогођенији. Ми у Сједињеним Државама немамо економски оквир који може да одговори у специфичним областима које ће бити погођене трговинским ратом. Фискални ресурси Сједињених Држава су напети - објаснио је Стиглиц.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ТЕКТОНСКИ ПОТРЕС У СВЕТСКОЈ ПОЛИТИЦИ: Либерална демократија је превазиђена, време је за ''нелибералну'' демократију:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА