Најновије

ДР ДРАГАН ПЕТРОВИЋ: Зашто је римски папа дао круну Карлу Великом иако је Византија била наследник Римског царства? (ВИДЕО)

У новој епизоди "Мале школе геополитике" у продукцији "HelmCasta", др Драган Петровић говорио је о западној Европи од пада Западног Римског царства до ренесансе.

Mирољуб Петровић (Фото: Јутјуб)

Петровић је анализирао последњи период Западног Римског царства и дешавањима након његовог формалног престанка постојања и опадања степена развоја.  Он у емисији објашњава како је у новонасталом стању дошло до јачања рисмског патријарха који је био само једна од патријаршија хришћанске цркве. Покушајима Источног Рисмског царства (Византије) да поврате територије и разлозима зашто војни успеси нису успели дугорочно да се одрже.  Петровић се бави и настанком заподноевропских држава, њиховим династијама и како је Карло Велики добио круну од римског патријарха (папе) иако је и даље постојало Источно Римско царство.  Емисија се бави и крсташким ратовима и другим геополитички важним догађајима који су се догађали током средњег века. О српским династијама пре Немањића сазнајте ОВДЕ.
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Професор Слободан Савић говори о судској медицини, разним случајевима на којима је радио, контрадикторностима налаза у сличају гардиста и другим убиствима.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА