Најновије

ПРЕТЊА ЈУГУ РУСИЈЕ: Хеликоптери без ознака превозе терористе у Авганистан!

Москва је забринута што се у различитим регионима Авганистана користе хеликоптери без идентификационих знакова који превозе милитанте и наоружање, наводи се у коментару Министарства иностраних послова Русије уочи конференције о Авганистану која ће се одржати 26. и 27. марта у Ташкенту.

Илустрација (Фото: Ria)

Руско министарство је нагласио да је Москва забринута растом активности милитаната покрета „Талибан“ који изводе нападе у различитим деловима Авганистана, као и повећањем присуства ИД у северним провинцијама које се граниче са државама ЗНД.
„Изазивају забринутост случајеви коришћења хеликоптера без ознака у различитим регионима Авганистана, са циљем пребацивања милитаната и наоружања западног типа за авганистанско ’крило‘ ове терористичке групе. Сматрамо да изјаве авганистанских званичних лица које то потврђују захтевају озбиљну истрагу“, наводи се у саопштењу руског Министарства иностраних послова.
Министарство је истакло да потврђује жељу за „даљим развојем сарадње са Авганистаном када је у питању борба против терористичке претње и трговине наркотицима, уз тесну сарадњу са регионалним партнерима“.
„Наставићемо да пружамо помоћ Авганистану у оспособљавању војске и полиције, обуци њихових припадника преко компетентних руских ресора“, додаје се у саопштењу.
На конференцији у Ташкенту ће учествовати министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров. 
Прочитајте ОВДЕ какве ће компликације успледити у Сирији, уколико Трамп протера...
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рат који је променио свет.. погледајте овај занимљиви документарац...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА