Најновије

ВУЧИЋ: Терористи у полицијским униформама хтели да утерају страх у кости Србима и покажу да могу да заузму север КиМ! (ВИДЕО)

Председник Србије Александар Вучић изјавио је након седнице Савета за националну безбедност да су данас терористи обучени у полицијске униформе хтели да утерају страх у кости Србима и да покажу како у сваком тренутку могу да заузму Север КиМ.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

- Терористи у униформама специјалних јединица упали у Митровицу да покажу да могу да заузму север Косова, уз директну подршку ЕУЛЕКСА - рекао је Вучић. 
- То је исти онај Еулекс, додао је, који није заинтересован да се умеша у истрагу убиства Ивановића, нити да одговори зашто је ухапшен Милорад Зајић.
Председник је додао да је разговарао са Ђурићем који је на путу за Београд и додао да ће он бити примљен у некој од медицинских установа у Београду због здравствених проблема.
Вучић је рекао да су Ђурића тукли наочиглед свих, као и да се онда "та банда сликала, пошто је то трофеј".
"Показивали су како су много успешни, велике резултате су постигли. Извели Ђурића на улице Приштине, знајући да ће их њихови налогодавци натерати да га пусте и врате у централну Србију. Хтели су да понижење буде до краја, а понизили су себе. Педесет бедних терориста је вукло Ђурића преко улица док су му други терористи звиждали. Преживео је Марко то, али нећемо ми прећи преко тога. Сви који су учествовали у отмици одговараће", рекао је председник.
Изјавио је поводом хапшења Марка Ђурића у Косовској Митровици, да ће одговарати сви који су учествовали у његовој отмици. Србија никоме неће дозволити да народ на Космету буде протеран са својих огњишта, поручио је председник.
Александар Вучић је у обраћању медијима истакао да је реч о бруталној провокацији, чину безумља и најтежем криминалном акту које су спровеле приштинске власти, очигледно подржане од појединих земаља.
Како је навео, Ђурић је више од 75 сати раније најавио посету Косову и Метохији иако, према споразуму, то треба да уради 24 сата пре посете.
Председник је додао да је разговарао са Ђурићем који је на путу за Београд и додао да ће он бити примљен у некој од медицинских установа у Београду због здравствених проблема. 
Истакао је да ће одговарати сви који су учествовали у Ђурићевој отмици, а међу њима и двојица Срба која су помагала у томе.
"Албански терористи су желели да покажу да имају моћ и подршку западних сила, и показали су и једно и друго и хвала им на тим информаицјама. А ми ћемо без великих речи умети да сачувамо народ на КиМ који треба да буде опрезан али спокојан и миран. Србија никоме неће дозволити да народ буде протеран са својих огњишта", поручио је председник истичући да је то јасна порука.
Вучић се обратио јавности након седнице Савета за националну безбедност.
Иако је седница првобитно била заказана за уторак, померена је за данас након хапшења Марка Ђурића у Косовској Митровици и бруталне интервенције косовске полиције.
Председник Србије позвао је вечерас Српску листу да хладне главе размисли о томе да ли ће или не остати у албанској влади у Приштини, али и поручио да је, што се наставка дијалога тиче, бесмислено о томе данас говорити. 
Вучић је рекао да ће и одлуке око наставка дијалога доносити хладне главе, али ће сви постулати убудуће бити другачији.
- Лажу недвосмислено када говоре о ЗСО, као и они који их подржавају - рекао је Вучић.
Њихов план је, каже, да ЗСО буде као НВО и да кажу да није у складу са њиховим уставом.
- Баш нас брига за њихов устав - поручио је Вучић.
Председник Србије Александар Вучић каже да је управо разговарао с Марком Ðурићем, директором Канцеларије за КИМ, којег су данас ухапсили и спровели у Пришину представници Косовске полиције. 
Он је обавестио јавност и присутне новинаре да ће Ðурић бити примљен у неку од српских здравствених установа, јер га је директор Канцеларије обавестио да има "неких проблема здравствених".
- Не морамо да плачемо и кукамо сада - додао је Вучић, поручивши да ћемо то препустити неком другом, а затим је објаснио прецизно процедуру која се примењује приликом одласка наших званичника на Косово и Метохију, напоменувши најпре да је Ðурић чак три пута привременим властима на КиМ најавио своју посету.
Прочитајте ОВДЕ шта је рекао Војислав Шешељ о насиљу на КиМ?
Набавите књигу руских геополитичара Дугина и Савина о томе како Америка ратује против читавог света методама мрежног рата Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Извор: Ртс/Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Забране, шок бомбе, хапшења.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА