Најновије

УСПЕХ НА САЈМУ ДРОНОВА: Арапи одушевљени српским беспосадним оружјем! (ФОТО/ВИДЕО)

Сајам „Умекс 2018“, посвећен беспосадним системима и платформама, одржан је од 25. до 27. фебруара у Абу Дабију, а међу излагачима нашли су се Војнотехнички институт и српска одбрамбена индустрија са развојним пројектима, међу којима су се издвојили наоружана беспосадна земаљска платформа „Милош“ и беспилотни хеликоптер „Стршљен“.

Арапи изабрали "Милоша" (Фото: Министарство одбране)

Делегацију Министарства одбране на овој сајамској манифестацији, како је саопштено данас, предводио је вршилац дужности помоћника министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, који је истакао да је наступ наше војне индустрије изазвао велику пажњу домаћина, на челу са шеиком Мухамедом бин Заједом, престолонаследником УАЕ. - Српска одбрамбена индустрија и Оружане снаге УАЕ имају дугу традицију пословања и сарадње, а развили смо и добру сарадњу са произвођачима из УАЕ. Ово је први пут да излажемо на сајму ’Умекс‘ и ради се о интересантном сајму који пружа одличан увид у изврсну технологију, рекао је Милорадовић.

"Стршљен" (Фото: Министарство одбране) Он је навео и да је наоружана беспосадна земаљска платформа „Милош“, намењена за подршку специјалних и извиђачких јединица, посебно у противтерористичким дејствима у урбаном окружењу, изазвала посебно интересовање на Сајму, и то средство је, на захтев домаћина, остављено у УАЕ ради тестирања и потенцијалног опремања њихових оружаних снага.


"Милош" (Фото: Министарство одбране) Сајам „Умекс 2018“ окупља водеће светске произвођаче у овој области, а развојни пројекти ВТИ представљени су на штанду ЈП „Југоимпорт—СДПР“, поред пројеката тог предузећа и његових коопераната, наведено је у саопштењу. Као што можете да видите, "Стршљен" је, такође изазвао велику пажњу посетилаца, али и новинара на овогодишњем Умексу: Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА